Hrvatski radio

Radio Zadar

Slabije ste noćas spavali i loše se osjećate - evo zašto je tome tako!

14.05.2020.

09:51

Autor: hrt

Slabije ste noćas spavali i loše se osjećate - evo zašto je tome tako!

Slabije ste noćas spavali i loše se osjećate - evo zašto je tome tako!

Foto: - / -

Ako ste noćas spavali slabije i pitate se što je razlog tome evo odgovora: temperatura su noćas bile povišene i ovo je bila prva topla ovogodišnja noć. U Zadru u 03.00 sata bilo je 20°C, a tek jutros oko 7 sati temperatura se malo spustila.

 

Na Jadranu su prošle noći neki spavali lošije nego inače, jedan od razloga može biti jugo, koje je bilo - i tijekom dana će biti - često jako i vrlo jako, ponegdje čak i olujno - zaslužno za mnogobrojna upozorenja meteorologa DHMZ-a

Osim na ta upozorenja, te na pospanost i nečije raspoloženje, jugo je djelovalo i na temperaturu zraka koja u mnogim mjestima od jučer ujutro nije bila niža od 20 °C, pa je prošla noć bila prva topla u ovoj godini.

Najniža temperatura zraka od jučer navečer do jutros bila je 20 °C u Komiži i Čilipima, 21 °C u Hvaru, Kaštelima, Makarskoj i Splitu, te čak 22 °C u Pločama i Šibeniku. Nije rekordna, ali ni odviše često tako visoka u ovo doba godine.

Razmjerno je toplo bilo  - i bit će - i u sjevernijim hrvatskim krajevima, što su mnogi osjetili, a može se vidjeti i na pregledu temperature zraka na teletekstu HRT-a, kao i u HRT METEO aplikaciji za pametne mobilne telefone, gdje se nalaze i najnovije vremenske prognoze stručnjaka DHMZ-a. Naravno, tko ih želi još i čuti - neka sluša Hrvatski radio, a već su bile vidljive i u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska".
Najnoviju vremensku prognozu, za emisiju "Vrijeme" nakon Dnevnika u 12 sati priprema Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing. iz Službe za vremenske i pomorske analize i prognoze DHMZ-a, u kojoj će govoriti o nastavku razmjerno toplog vremena, ali i prilično promjenljivoga, te o slabljenju juga tijekom petka...

2020-05-14_100915.png

2020-05-14_100915.png

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.