Hrvatski radio

Radio Zadar

Stigla promjena : do kad će trebati kišobrani ?

02.10.2019.

07:36

Autor: HRT Radio zadar

ilustracija: Filip Brala / Pixsell

ilustracija: Filip Brala / Pixsell

Foto: - / -

Porast naoblake najavljuju na širem zadarskom području, zatim mjestimice kiša, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom, osobito potkraj dana i u noći. Jugo u jačanju na umjereno do jako. Jutarnja temperatura zraka od 18 do 20, u zaobalju oko 16, a dnevna oko 25°C.

Upozorenje PMC-a Split:  Mjestimice udari juga od 35-40 čv., a prema kraju dana na sjevernom, u noći i na srednjem kratkotrajno sjeverozapadnog vjetra i do 45 čv., od sredine noći na sjevernom, pred jutro i na dijelu srednjeg Jadrana bure od 35-60 čv., podno Velebita i do 75 čv. Ponegdje su mogući neverini, od sredine dana nevere. Sutra na sjevernom Jadranu more ponegdje 4-5.
Stanje : Sa sjeverozapada se prema Jadranu primiče duboka dolina s frontalnim sustavom,a u noći se očekuje njeno produbljivanje i premještanje preko Jadrana .
Vremenska prognoza za Jadran za prvih 12 sati
Jugo u jačanju na 10-20 čv., ponegdje i do 24 čv., a prema kraju dana na sjevernom, zatim i na većem dijelu srednjeg, prolazno u okretanju na sjeverozapadni vjetar od 12-28 čv, u noći na južnom jugo u jačanju na 14-28 čv. More 2-3, u jačanju na 3-4. Vidljivost 10-20 km. Promjenjivo oblačno, mjestimice s kišom, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom, a od sredine dana očekuje se jače naoblačenje s kišom, te izraženijim pljuskovima s grmljavinom i to prvo na sjevernom dijelu Jadrana .
Vremenska prognoza za daljnjih 12 sati
Oblačno s kišom, te izraženijim pljuskovima s grmljavinom. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana umjeren, mjestimice jak sjeverozapadni vjetar, od sredine noći na sjevernom, pred jutro i na dijelu srednjeg Jadrana vjetar će okrenuti na buru koja će brzo jačati na jaku , ponegdje i vrlo jaku, podno Velebita i olujnu. Na južnom, još u početku i na dijelu srednjeg jako jugo. More umjereno valovito i valovito, sutra pred jutro na sjevernom Jadranu moguće i jače valovito.
PMC - Split

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.