Hrvatski radio

Radio Zadar

10:45 / 17.02.2022.

Autor: Iva Rogić

Sudjelujte u obilasku turističke rute zadarskog zaleđa u sklopu projekta MADE IN-LAND

MADE IN-LAND

MADE IN-LAND

Foto: Iva Rogić / Radio Zadar

Agencija za razvoj Zadarske županije - Zadra NOVA partner je u projektu MADE IN-LAND – MAnagement and DEvelopment of INLANDs. Ovaj projekt uključuje aktivnosti vezane za razvoj brenda zadarskog zaleđa nazvanog "Potraga za petim elementom" i turističke rute s ponudom zaleđa. 

Obilazak rute za sve zainteresirane osiguran je u dva termina: danas i u četvrtak, 24. veljače, rekla je Marija Dušević, koordinatorica projekta: 


"Svaki brend zapravo uključuje i testiranje tog brenda da se vidi koliko ta cijela priča "drži vodu". Sa svojim stručnjacima razvili smo turističku rutu. Tome je prethodio poziv gospodarskim subjektima koji žele sudjelovati u stvaranju rute i da njihova ponuda bude dostupna na stranici i aplikaciji koja se razvija kroz projekt. Zaključili smo cijelu priču, stvorili smo u suradnji s gospodarskim subjektima turističke rute i pozvali javnost da nam se pridruži u testiranju istih."


Projektne aktivnosti uključuju lokalne zajednice na području zaleđa i obale u suradnji s kojima će se razviti teritorijalni brend, a kroz zajedničke marketing planove i IT alate promovirat će se materijalna i nematerijalna kulturna i prirodna baština.

"Na prvim poziv gospodarskim subjektima da se uključe u turističku rutu javilo nam se preko 15 subjekata koje smo uključili u projekt. U jednom se danu ne može obići sve lokacije. Zato smo tu ponudu podijelili u različite grupe koje ćemo testirati kroz rutu."

Marija Dušević

Cijeli razgovor poslušajte na linku: 

Marija Dušević

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Vezani sadržaj

Emisija

Jutarnji program

Svakoga jutra probudite se uz vaš Radio Osijek. Jutarnji program svakodnevno nudi brojne korisne informacije i zanimljivosti uz dobru glazbu i želje za uspješan dan. Od 6 do 10 sati s vama je ekipa Radio Osijeka. .

Poslušajte u Slušaonici