Hrvatski radio

Radio Zadar

Sutra jaka bura, pod Velebitom i olujna

14.07.2016.

08:42

Autor: S. Jakšić Mandić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Danas će biti sunčano i malo svježije, a sutra nas čeka jaka, pod Velebitom i olujna bura, predviđa meteorolog Duško Kraljev. Najviša temperatura zraka danas ne bi trebala prijeći 28°C. Uživajte nakon sparina proteklih dana, ali pripazite na ono što na moru donosi jaka bura.

Jak vjetar i tuča zahvatili su sinoć jugoistočne djelove Požeške i Virovitičke županije. Najteže su stradali Pleternica i Kutjevo, općina Jakšić te požeška prigradska naselja. Olujni vjetar rušio je drveće i uništavao krovove kuća. Stradali su i gospodarski objekti.  I područje grada Orahovice u Virovitičko-podravskoj županiji poharalo je jako nevrijeme kakvo ne pamte ni stariji mještani. U središtu grada uništeno je 15-ak automobila na koja se srušilo drveće, a jak vjetar odnio je tri krova.

             Mi na našem području imamo sreću da nemamo čestih jakih nevera kao na sjeverozapadu Hrvatske i sjevernom Jadranu. Imamo sreću da se nalazimo na takvom dijelu Jadrana gdje je tih problema manje. Vidjeli smo što se sinoć dogodilo u nekim dijelovima Slavonije u vrlo kratkom vremenu, to se nažalost ne može izbjeći i to je tako, ali možemo upozoriti - rekao je jutros u prognozi naš meteorolog Duško Kraljev. 

Iako je trenutačno sunčano, vrijeme je još uvijek nestabilno. Fronta koja je otišla noćas prema jugoistoku u satima koji slijede ostavit će još pokoji mjestimični neverin . Vjetrovi sjevrozapadni će prema kraju dana slabiti i zapuhat će u noći bura. Danas neće biti nekih većih problema, ali sutra će zapuhati  bura koja će sutra u prijepodnevnim satima biti vrlo jaka, čak i olujna u podvelebitskom području . U subotu promjenjivo uz sjeverozapadnjak i porast temperatura - prognozira Kraljev.  

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.