Hrvatski radio

Radio Zadar

09:08 / 12.06.2022.

Autor: Radio Zadar

Tjedan otvorenih vrata Dviju palača

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Narodni muzej Zadar / Radio Zadar

Grad Zadar i Narodni muzej Zadar u partnerstvu s Udrugom Djeca susreću umjetnost organizira tjedan otvorenih vrata za učenike osnovnih škola u Dvije palače u tjednu od 13. do 17. lipnja . Učenici će obići prostore dviju novoobnovljenih palača te se podsjetiti povijesnih događaja i izmjene namjena palača uz stručno vođenje kustosa muzeja, a pritom se i uz najnoviju tehnologiju virtualne stvarnosti (VR) prošetati kroz povijest Firence u vrijeme stvaranja slavnoga Leonarda Da Vincija.


Rezultat je to europskog projekta pod nazivom Pravi heroji (Real heroes) u sklopu kojega se djeca i mladi virtualne stvarnosti imaju priliku upoznati s izumima „pravoga heroja“ Leonarda da Vincija, a koje i danas koristimo u svakodnevnom životu. Europski partneri u projektu su: Flemish Radio&Television Broadcasting organization (VRT - BE), Digi.ba (BiH), WeMakeVR (NL), JEF (BE), BUFF (SE) i hrvatska organizacija Djeca susreću umjetnost koja se bavi filmskom pismenošću za djecu i mlade kroz svoj program Sedmi kontinent. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.