Hrvatski radio

Radio Zadar

13:53 / 14.06.2022.

Autor: Radio Zadar

U Kalima fešta od plave ribe

Blue Fish Festival u Kalima, arhivska foto

Blue Fish Festival u Kalima, arhivska foto

Foto: xx / xx

Ideja je da plava riba, vrijedna i zdrava namirnica, ulovljena od naših ribara, a često zanemarena, uz izuzetak tune, bude pozivnica na događaj u kojem će sudjelovati renomirani hrvatski kuhari - navodi se u najavi Festivala koji uz pomoć lokalnih ugostitelja organizira Turistička zajednica Općine Kali. 

Lokacija: Kali, punta Artine, otok Ugljan

Datum i vrijeme: 17. - 19. 6. 2022. od 17.00 h

Ovaj vikend u Kalima kuhaju David Skoko, koji često sebe naziva da je ribarev sin, te nagrađivani zadarski kuhari Josip Vrsaljko i Tomislav

Karamarko. Oni će nam pokazati kako srdela, inćun ili tuna uz kuharsku kreativnost i vještinu postaju izvrsna I ukusna jela koja nikog neće ostaviti ravnodušnim. Za tri kaljska gastro dana ovi vrsni kuhari osmislili su meni od 6 jela. Da doživljaj bude potpun angažiran je i Ivan Stiblik, organizator Zadar Wine Festivala, koji će složiti vinsku kartu s naglaskom na vina iz zadarske regije. Novitet je sushi kutak u simboličnom smislu poveznica s Japanom s kojima Kali imaju vezu još od 1996. kada je počela djelovati Kali tuna i kada je napravljeno prvo uzgajalište tune na Mediteranu.


Neće nedostajati niti glazbe, uz DJ-a biti će i 2 koncerta, na otvorenju prvog dana u petak Matija Cvek, a zadnji dan nastupiti će Marko Pecotić. Da događaj bude dostupniji organiziran je prijevoz iz Zadra. S Liburnske obale voziti će brod Zrno. Polazak sva tri dana u 18.30 sati, povratak s brodom u 01.30. Za one kojima je to kasno dostupne su trajektne i brodske linija iz Preka. Od poprišta događanja samo pola sata pješke do trajektne luke.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.