Hrvatski radio

Radio Zadar

U Kino zoni projekcija filma ''Najgora osoba na svijetu''

09.02.2022.

09:01

Autor: Radio Zadar

Najgora osba na svijetu

Najgora osba na svijetu

Foto: - / -

Danas u Kino zoni komična drama ''Najgora osoba na svijetu'' proslavljenog danskog autora Joachima von Triera. Projekcija filma počinje u  19.30 h, u Kino Zoni u Kazalištu lutaka Zadar!

Julie uskoro navršava tridesetu i život joj je u rasulu. Zapustila je svoje talente, a veza sa starijim i uspješnim Akselom više je ne ispunjava. Kada na zabavi upoznaje mladog i šarmantnog Eivinda, Julie prekida s Akselom i baca se u novu vezu kako bi dala vjetar u leđa svom ustajalom životu. No shvatit će da je za neke životne odluke ipak prekasno.

Nakon jednokratnog izleta u svijet dokumentarnog filma, jedan od najznačajnijih europskih, ali i svjetskih redatelja današnjice Joachim von Trier vratio nam se s komičnom dramom ''Najgora osoba na svijetu'' i iznova osvojio kritiku i publiku. Priča o potrazi za ljubavlju i smislom u suvremenom Oslu svojevrsna je kritika modernog i otuđenog društva u kojem mnogi, u ovom slučaju djevojka Julie, ostavljaju duboke emocionalne ožiljke osobama koje im nude bezuvjetnu ljubav, a toga bivaju svjesni tek kada je prekasno.

Izuzetno režiran, napisan i odglumljen (prednjače briljantna Renate Reinsve i Trierov 'kućni glumac' Anders Danielsen Lie), Trierov najnoviji film s lakoćom je postao favoritom publike i žirija festivala koji su među ostalom nagradili talent glavne glumice priznanjem u Cannesu ili nominacijama na Europskim Filmskim Nagradama, odnosno, 'BAFTA-ma'.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Kulturoskop

Svakog utorka i četvrtka u Kulturoskopu od 16.15 sati s vama je Maja Milin. Donosi vam pregled događaja i novosti u kulturnom životu Zadra, Zadarske županije i Hrvatske. Razgovore s umjetnicima, osvrte i najave.

Poslušajte u Slušaonici