Hrvatski radio

Radio Zadar

U Preku se otvara izložba Manuele Vladić-Maštruko

28.07.2022.

17:23

Autor: Radio Zadar

Plakat za izložbu

Plakat za izložbu

Foto: PR foto / -

U POU Dom na žalu u Preku, u petak 29. srpnja s početkom u 20 sati otvara se izložba slika akademske slikarice Manuele Vladić-Maštruko "Bijele ribice lavandijerice - Ususret muzeju preških pralja", na kojoj će posjetitelji, između ostalog, moći vidjeti originale ilustracija iz knjige "Bijele ribice lavandijerice" za koju je autorica osvojila najvišu državnu nagradu za dječju književnost "Grigor Vitez". 

Manuela Vladić-Maštruko (1962.) autorica je brojnih izložbi, multimedijalnih i vizionarskih projekata. Tome uspješnom nizu pridružuje se i ova izložba naslovljena "Bijele ribice lavandijerice - Ususret Muzeju preških pralja". 


U nizu kreativnih ideja i htijenja, Manuela Vladić-Maštruko i Udruga Arte Insula kao autori projekta priredili su ovu zanimljivu i nadahnjujuću izložbu s muzeografskim naznakama u suradnji s Općinom Preko, Zadarskom županijom, Etnografskim odjelom Narodnog muzeja iz Zadra, Turističkom zajednicom Općine Preko, POU Dom na žalu, Udrugom žena Luzor i mještanima Preka.


Na izložbi će biti predstavljene originalne ilustracije iz slikovnice, dokumentaristički oblikovan prikaz razvoja projekta. Uz svoju komemorativnu i edukativnu viziju Muzeja preških pralja, autorica nudi i umjetnički oblikovane predmete i memorabilije, osmišljene s puno pažnje i oblikovane posebno za ovu prigodu, a tijekom trajanja izložbe vodit će i edukativne radionice za sve uzraste posjetitelja


Izložba će ostati otvorena do kraja kolovoza 2022

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.