Hrvatski radio

Radio Zadar

U Zadru jutros 18, u Zračnoj luci 13

06.09.2015.

07:36

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Najavljeno osvježenje je stiglo noćas s burom pa je u 7 sati u Zadru izmjereno 18, a u Zemuniku tek 13 stupnjeva. Jučer u isto vrijeme u Zadru su izmjerena 23 stupnja u zraku. Iako je vlage u zraku još uvijek dosta - 89 posto, protekla noć bila je ugodnija za spavanje nego prethodne. Poboljšanje nakon sparina najavljuje i bioprognoza: tijekom dana biometeorološke prilike će se poboljšavati, što će donijeti prestanak tegoba i olakšanje meteoropatima i kroničnim bolesnicima.

DRŽAVNI HIDROMETEOROLOŠKI ZAVOD , Odjel za pomorsku meteorologiju Split, prognoza vremena za zadarsko područje u 07:30 sati :

Pretežno je vedro. Puše slaba do umjerena, podno Velebita i jaka bura , a more je malo do umjereno valovito. Temperature zraka u 7 sati:Knin 13, Šibenik 17, Zadar 18, Hvar, Komiža, Metković 20, Ploče, Split, Veli Rat 21, Lastovo 22, Dubrovnik, Makarska 23, Mljet, Palagruža 24 te Prevlaka 25 Celzijevih stupnjeva. Tlak zraka u Zadru iznosi 1014 hektopaskala.

 Prognoza vremena za danas

Pretežno vedro, još ujutro ponegdje uz promjenjivu naoblaku mogućpokoji pljusak s grmljavinom. Slab do umjeren, još tijekom dana na otvorenome ponegdje i umjereno jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar,tijekom noći u okretanju na slabu do umjereno jaku buru. More malo doumjereno valovito, još tijekom dana na otvorenome moguće i valovito. Maksimalne dnevne temperature zraka od 25 do 27 Celzijevih stupnjeva.

 VREMENSKA PROGNOZA ZA JADRAN ZA PRVIH 12 SATI

Na sjevernom Jadranu bura 6-16, još ujutro u Velebitskom kanalu do 24 čvora. Drugdje sjeverni i sjeverozapadni vjetar 6-16 čvorova, još tijekom dana na otvorenome ponegdje i do 20 čvorova. More 2-3, još tijekom dana na otvorenome, ujutro i u Velebitskom kanalu moguće 3-4. Vidljivost 10-20 km. Pretežno vedro, još ujutro ponegdje uz promjenjivu naoblaku moguć pokoji pljusak s grmljavinom.


VREMENSKA PROGNOZA ZA DALJNJIH 12 SATI

Pretežno vedro. Na sjevernom Jadranu slaba do umjerena, podno Velebita tijekom noći i jaka bura. Drugdje slab do umjeren sjeverozapadni vjetar, tijekom noći u okretanju na buru koja na sjeveru Dalmacije ponegdje može biti i umjereno jaka. More malo do umjereno , u Velebitskom kanalu tijekom noći moguće i valovito.
PMC - Split

Evo nekoliko gradskih kadrova snimljenih jutros nešto prije 7 sati ...

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.