Hrvatski radio

Radio Zadar

U Ninu organizirana humanitarna akcija za pomoć Lei Kajtazi

30.11.2022.

11:57

Autor: Maja Milin

Advent u Ninu

Advent u Ninu

Foto: PR foto / -

Nakon nekoliko godina stanke, vraća se Advent u Nin na inicijativu Udruge mladih Nina. U suradnji s humanitarcem Filipom Lipoticom, Gradom Ninom, TZ Nina te Komunalcem Nin i tvrtkom Nin Turizam, Udruga mladih Nina je organizirala prodaju majica koje idu u humanitarni fond za malenu Leu Kajtazi i njenu obitelj. 

Šestogodišnja djevojčica Lea boluje od tumora očnih živaca, a njena obitelj jednom tjedno iz Zadra putuje u Zagreb. Uz Leu, obitelj Kajtazi ima još četvero djece pa im putovanje predstavlja veliki financijski i logistički problem. Iz Udruge zato pozivaju sve ljude dobre volje i velikog srca da kupnjom majice pomognu obitelji Kajtazi. 


Sam program ninskog Adventa počinje 23. prosinca koncertom Crvene jabuke, a nastavlja se 26. i 27. prosinca prigodnim programom, pa svi koji posjete Nin imaju prilike kupiti majicu na štandu, poručuju iz Udruge. Svi koji žele pomoći obitelji Kajtazi mogu kupiti majicu Online.

Majica za humanitarnu akciju

Majica za humanitarnu akciju

Foto: Radio Zadar / .-.

Uz Udrugu mladih NIn, humanitarnoj akciji priključila se i Udruga žena Aenona Nin te Waffle and Streets koji će na Adventu pripremati hranu uz Filipovu malu kužinu. Djeca iz OŠ Petar Zoranić Nin i dječjeg vrtića "Morska Vila" Nin pridružili su se izradi božićnih ukrasa kojima će se okititi kraljevski grad. Prikupljeni novac od prodaje hrane, ukrasa i majica ići će u fond za malenu Leu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.