Hrvatski radio

Radio Zadar

Uskoro u Zadru tisuću parkirnih mjesta sa senzorom

07.02.2022.

14:11

Autor: Radio Zadar

ZUM logo

ZUM logo

Foto: Grad Zadar / -

Zadar će dobiti sustav pametnog parkiranja. Sutra počinje ugradnja parkirnih senzora  i trajat će do kraja ovog radnog tjedna. Zbog toga neće biti moguće parkirati na Obali kneza Branimira od broja 27 do križanja s Ulicom bana Josipa Jelačića.

ZUM logo

ZUM logo

Foto: Grad Zadar / -

U sklopu projekta ZUM 4.0 u utorak, 8. veljače započinje ugradnja prvih parkirnih senzora na parkirnim mjestima u nadležnosti Obala i lučica d.o.o. Sustav pametnog parkiranja obuhvaća najmanje 1000 parkirnih mjesta u Zadru. Iz tog razloga na pojedinim lokacijama će se uvesti i privremena regulacija prometa (parkirnih mjesta). Predviđeno vrijeme trajanja ugradnje parkirnih senzora u prvoj etapi je od 8. do 11. veljače 2022. godine kada će se zatvoriti parkirna mjesta na Obali kneza Branimira od broja 27 do križanja s Ulicom bana Josipa Jelačića. Mjesta će biti ograđena trakom za označavanje pa se korisnici mole da ne parkiraju svoja vozila na ograđena parkirna mjesta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Vezani sadržaj

Emisija

Jutro uz Radio Zadar

Svako jutro iz sata u sat donosimo vam najnovije informacije iz zemlje i svijeta. Govorimo o stanju na prometnicama i kakvo nas vrijeme očekuje. Možete besplatno oglasiti sve što prodajete ili kupujete, a društvene aktualnosti i svakodnevne životne probleme, s vama komentiramo u kontakt programu.

Poslušajte u Slušaonici