Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarski komorni orkestar zatvara ciklus Brahmsovih simfonija

25.07.2022.

08:21

Autor: Koncertni ured Zadar

Koncert

Koncert

Foto: Koncertni ured Zadar / /

Središnji događaj Glazbenih večeri u Sv. Donatu već niz godina čini koncert Zadarskoga komornog orkestra pod ravnanjem najvećega zadarskog dirigenta i u sve većoj mjeri najvećega sadašnjeg hrvatskog dirigenta Ivana Repušića

 Neizostavan gost na ljetnim koncertima Zadarskoga komornog orkestra i maestra Repušića već je dugo violinist Roman Simović, glazbenik ukrajinskih i crnogorskih korijena s londonskom adresom i laskavom titulom koncertnoga majstora Londonskoga simfonijskog orkestra. Ovogodišnjim će koncertom Zadarski komorni orkestar pod dirigentskim vodstvom Ivana Repušića završiti integralnu izvedbu Brahmsovih simfonija, što je, nakon što su zadarsku publiku prethodno počastili Beethovenovim simfonijama, drugi integralno izvedeni ciklus simfonijskoga opusa nekog skladatelja u sklopu Glazbenih večeri u Sv. Donatu, dok je Romanu Simoviću, uz ulogu koncertmajstora, povjerena i solistička uloga u Koncertu za violinu i orkestar u d-molu najvećega finskoga skladatelja Jeana Sibeliusa.Koncert se održava u srijedu, 27. 7. s početkom u 21 sat u crkvi sv. Krševana. Ulaznice za koncerte Glazbenih večeri u Sv. Donatu su dostupne na adresi kuzd.mojekarte.hr kao i na info pultu II palače, svaki dan osim nedjelje od 11 do 13 i 19 do 21. Na dan koncerta blagajna radi od 11 do 13, te ispred koncertnog prostora od 20 do 21 sat.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.