Hrvatski radio

Radio Zadar

Znanstvena u Noći muzeja priređuje izložbu "50 godina u Foši – izložba fotografija o preseljenju Znanstvene knjižnice Zadar

27.01.2022.

11:50

Autor: Radio Zadar

Izložba u ZK Zd

Izložba u ZK Zd

Foto: ZK Zd / -

Znanstvena knjižnica Zadar pridružila se 2022. godine na sedamnaestu po redu manifestaciju Noć muzeja. Slogan ove Noći muzeja je: Između  stvarnog i digitalnog. Za potrebe ove manifestacije Knjižnica je pripremila virtualnu i fizičku izložbu, a povod je pedeset godina preseljenja Knjižnice iz namjenski izgrađenog krila zgrade Općine u adaptirani prostor bivše austrijske vojarne u kojem djeluje i danas.

Zk Zd izložba

Zk Zd izložba

Foto: ZK Zd / -

Jedan od razloga za selidbu bio je veliki rast fonda kao i priliv studenata tadašnjeg Filozofskog fakulteta u Zadru (danas Sveučilište u Zadru). Naučna biblioteka Zadar odnosno Znanstvena knjižnica Zadar je tada 4. siječnja 1972. otvorila vrata svojim korisnicima u novom prostoru.

Kako je tad teklo pakiranje, prijevoz i stavljanje na police u spremište nove Knjižnice možete pogledati na ovoj zanimljivoj izložbi na kojoj predstavljamo mnoštvo fotografija iz Fototeke ZKZD koje su tad zabilježene kao svojevrsni svjedok tog vremena i uspomena na ovaj događaj.

Noć muzeja u Znanstvenoj knjižnici Zadar započinje u 18:00 h i završava u 21:00 h u Odjelu rada s korisnicima (prostor kataloga) Znanstvene knjižnice Zadar gdje je postavljena izložba - 50 godina u Foši – izložba fotografija iz fonda Fototeke o preseljenju Znanstvene knjižnice Zadar.

Virtualna izložba će biti dostupna na mrežnim stranicama Knjižnice. (http://virtualna.zkzd.hr/)

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Vijesti Radio Zadra

Iz sata u sat od 08.00 - 20.00 h poslušajte što se događa u svijetu i na području naše regije

Poslušajte u Slušaonici