Hrvatski radio

Radio Zadar

Znanstveni kolokvij „Kožino - temeljne odrednice mjesnog identiteta: prostor, prošlost i jezična baština“

27.09.2022.

11:38

Autor: Radio Zadar

Kožino

Kožino

Foto: - / -

Sveučilište u Zadru i Župa sv. Mihovila u Kožinu priređuju znanstveni kolokvij „Kožino - temeljne odrednice mjesnog identiteta: prostor, prošlost i jezična baština“ , koji će se održati u srijedu, 28. rujna 2022. godine s početkom u 17 sati u restoranu Pineta u Kožinu (Kožinska cesta 122)


Pozdravne riječi uputit će rektorica Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijana Vican i kožinski župnik don Francizek Kowal, nakon čega slijedi znanstveni program.

Progam simpozija o Kožinu

Progam simpozija o Kožinu

Foto: - / -

O suvremenim geografskim obilježjima Kožina govorit će prof. emeritus Damir Magaš, doc. dr. sc. Denis Radoš i Mislav Stjepan Čagalj. Srednjovjekovno selo kože u Petrčanima tema je o kojoj će predavanje održato prof. emeritus Nikola Jakšić. Doc. dr. sc. don Zdenko Dundović predstavit će Kožino u ranom novom vijeku. 


 Dr.sc. Grozdana Franov Živković Stanovništvo Kožina u glagoljskim rukopisnim dokumentima. Izv. prof. dr. sc. Ante Bralić ima temu Kožino u vrijeme druge austrijske uprave, a dr. sc. Ante Gverić Crtice o Kožinu u prvoj polovici 20 . stoljeća.


O župi sv. Mihovila u Kožinu govorit će dr. sc. don Zdenko Dundović, dr. sc. Ivan Magaš o osnovnim obilježjima kožinskog govora, a prof. dr.sc. Josip Faričić i dr.sc. Tome Marcelić o Geografskim motrištima oblikovanja i korištenja kožinske toponimije.

Program o simpoziju o Kožinu

Program o simpoziju o Kožinu

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.