Hrvatski radio

Radio Zadar

70. obljetnica rada OŠ Petra Preradovića započela svečanim programom u HNK Zadar

02.06.2023.

13:46

Autor: Maja Milin

Učenice OŠ Petra Preradovića uoči nastupa u HNK Zadar

Učenice OŠ Petra Preradovića uoči nastupa u HNK Zadar

Foto: M. Milin / -

U HNK Zadar jutros svečani program povodom obilježavanja 70 godina OŠ Petra Preradovića. Učenici svih razreda škole sa svojim su učiteljima razredne nastave pripremili glazbeni program, a svečana se akademija priprema za iduću školsku godinu. 

OŠ Petra Preradovića najdugovječnija škola u Zadru i jedina u staroj jezgri grada, danas obilježava svoj dan. Ove godine posebno svečano jer je velika 70 obljetnica u pitanju.


- Pogotovo nakon tri godine pauze uzrokovane koronom, osjetio se prilikom same pripreme za Dan škole ogroman šušur i vidjeli smo zapravo što to nama znači, kazao je Ante Barač, ravnatelj Škole.


Unatoč apartmanizaciji stare jezgre grada, broj učenika ne opada kaže nam ravnatelj Barač.


- Upisujemo inače dva razreda s područja koje gravitira našoj školi. Međutim, iz razloga što smo u jednoj smjeni i imamo produženi boravak privlačni smo kao škola i za ostale učenike iz drugih dijelova Zadra. Upisat ćemo i ove godine tri prva razreda. Sve zajedno imamo, s dvije područne škole, 605 učenika.

Galerija
Učenici OŠ Petra Preradovića uoči nastupa u HNK Zadar , Foto: M. Milin/-
Učenici OŠ Petra Preradovića uoči nastupa u HNK Zadar , Foto: M. Milin /- Učenici OŠ Petra Preradovića uoči svečanog programa u HNK Zadar , Foto: M. Milin/-

Za veliku obljetnicu, učitelji razredne nastave pripremili su s učenicima svih razreda škole prigodni program. Evo što su rekli učenici 2 C razreda Škole.

Učenici 2 C razreda OŠ Petra Preradovića

Slavlje 70. obljetnice rada OŠ Petra Preradovića nastavlja se i u idućoj školskoj godini.


- Što se tiče svečane Akademije povodom 70 godina rada OŠ Petra Preradovića to smo planirali u studenom ove godine za Dan grada Zadra. Imamo himnu škole koju ćemo vrijedno uvježbavati da ju možemo praizvesti na taj datum, otkrila nam je Višnja Klobučar koordinatorica programa.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.