Hrvatski radio

Radio Zadar

Gostovanje profesora s francuskih sveučilišta uz prijevod knjige prof. dr. V. Ćosića na francuski

25.04.2022.

07:03

Autor: Radio Zadar

Predstavljanje knjige prof. dr. V. Ćosića

Predstavljanje knjige prof. dr. V. Ćosića

Foto: Odjel za francuske i frankofonske studije / Sveučilište u Zadru

Na Odjelu za francuske i frankofonske studije, gostovat će profesori s tri francuska sveučilišta - sa Sorbonne, Reims Champagne-Ardennea te Burgundija. Povod je predstavljanja prijevoda prijevoda knjige na francuski  umirovljenog prof. dr. sc. Vjekoslava Ćosića, "(Psiho)mehanika Gustavea Guillaumea" koja je objavljena 2015. u nakladi zadarskog Sveučilišta.

Od 25. do. 28 travnja na Sveučilištu u Zadru, Odjelu za francuske i frankofonske studije, gostovat će profesori s tri francuska sveučilišta: prof. dr. sc. Olivier Soutet, prof. emeritus (Sorbonne Université), izv. prof. dr. sc. Thierry Ponchon (Sveučilište Reims Champagne-Ardenne), prof. dr. sc. Samir Bajrić (Sveučilište u Burgundiji) te dr. sc. Dubravka Saulan, viši zn. sur. (Sveučilište u Burgundiji).


Oni dolaze u povodu predstavljanja knjige prof. dr. sc. Vjekoslava Ćosića, red. prof. u miru "La (Psycho)mécanique de Gustave Guillaume". Radi se o prijevodu knjige "(Psiho)mehanika Gustavea Guillaumea" koja je objavljena 2015. u nakladi našeg Sveučilišta, a sada je dobila i svoj francuski prijevod što je iznimna čast za jednog zadarskog i hrvatskog znanstvenika. Tijekom svog boravka u Zadru gostujući će profesori održati niz predavanja iz francuske lingvistike.


Predstavljanje će se održati u ponedjeljak, 25. travnja 2022. u Svečanoj dvorani s početkom u 12:30.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Vijesti Radio Zadra

Iz sata u sat od 08.00 - 20.00 h poslušajte što se događa u svijetu i na području naše regije

Poslušajte u Slušaonici