Hrvatski radio

Radio Zadar

Izrađivati prirodnu kozmetiku je kao praviti kolače

27.01.2022.

10:42

Autor: Iva Rogić

Frane Herenda

Frane Herenda

Foto: Iva Rogić / Radio Zadar

Uspješno je završen prvi online tečaj fitoterapije koji je više bio namijenjen liječnicima i farmaceutima, a u pripremi je Tečaj izrade prirodne kozmetike s aromaterapijom. Tečaj je prilagođen početnicima, ali i svima s određenim iskustvom. Ipak, predznanje nije potrebno. 

Polaznici tečaja iz svoga će doma moći slušati i gledati predavanja, ali i sudjelovati, izrađujući prirodnu kozmetiku kod kuće. 


Na pitanje koliko je zahtjevno održavati ovakve radionice i predavanja putem online platformi, gostujući u programu Radio Zadra, farmaceut Frane Herenda odgovara: 


"To je bio veliki izazov, ali mi ne radimo izravno s pacijentima, nego preko prikaza pacijenata i prolazeći razne studije. Polaznici komuniciraju sa mnom i to je dosada bilo vrlo učinkovito. Bit će puno veći izazov pokrenuti Tečaj izrade prirodne kozmetike, s obzirom da će polaznici uz slušanje predavanja i izrađivati zajedno s nama prirodnu kozmetiku."


Prirodna kozmetika je širok pojam, a Herenda je pojasnio što će točno polaznici naučiti tijekom tečaja: 


"Izrađivati prirodnu kozmetiku je iznimno jednostavno - kao praviti kolače. Treba malo spretne ruke i netko vas treba naučiti recept. Tijekom tečaja veliku ćemo pažnju pridati sigurnosti primjene, jer samo zato što je nešto prirodno, ne znači da nam kroz krivu primjenu ne može naštetiti." 


Prijaviti se može još uvijek. Tečaj će se održavati u 8 do 10 termina, po nekoliko sati. 


Posljednji put kad je Herenda gostovao u programu Radio Zadra, predstavio je roman "Sedam", nastavak romana "Soba 909". Treći nastavak ove trilogije je u nastajanju, a kako otkriva, radni naziv zasada je "Soba 909 - ona". 

"To je ono što sam dugo najavljivao, treći nastavak pisan je iz njene perspektive, da otkrijemo napokon tko je ona, za one koji su čitali roman "Soba 909". Polako ga završavam, ali jednostavno mi malo nedostaje vremena. Jako se radujem tome, da nju otkrijem svim čitateljima."

Frane Herenda

Herenda je za kraj najavio skori izlazak slikovnice "Optimist oko Zadra" - posebni vodič po Zadru. Radi se o pjesmama Mirjane Mrkele i ilustracijama Marina Franića. Frane kaže kako mu je velika čast što su mu ponudili uredništvo: 


"Mislim da će ovo biti izdanje čiji je primjerak htjeti imati svaki Zadranin. Knjiga je trenutno u tisku. Uskoro ćemo organizirati i promociju, koliko nam mjere budu dopuštale. Iznimno me veseli ova suradnja. Volim surađivati s različitim umjetnicima."


Kad će biti održana promocija - nije otkrio. 


Frane Herenda - razgovor

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Jutarnji program

Svakoga jutra probudite se uz vaš Radio Osijek. Jutarnji program svakodnevno nudi brojne korisne informacije i zanimljivosti uz dobru glazbu i želje za uspješan dan. Od 6 do 10 sati s vama je ekipa Radio Osijeka.

Poslušajte u Slušaonici