Hrvatski radio

Radio Zadar

Jelaska u Kukljici drži radionice stripa i karikature

19.07.2022.

Zadnja izmjena 09:36

Autor: Radio Zadar

Likivne radionice stripa

Likivne radionice stripa

Foto: - / -

U Kukljici na prostoru novouređenog dječjeg parka kod OŠ od 20. do 22. srpnja održat će se “Likovne radionice stripa i karikature”. 


Vodit će ih Julije Jelaska poznati zadarski i hrvatski slikar, dizajner, fotograf strip crtač i ilustrator te karikaturist.

Julije Jelaska

Julije Jelaska

Foto: - / -

Od 20.07.- 22.07. u jutarnjem terminu od 9 do 12 sati svi zainteresirani djeca i odrasli u maloj školi karikature, ilustracije i stripa moći će upoznati povijest stripa, šaljive likovne prikaze kroz portret i tematsku karikaturu i savladati likovne elemente kao što su perspektiva, anatomija, sjenčanje, izrada glavnih likova, ekspresiju lica , stječući pritom crtačke vještine kao i one literarne.


Mala škola karikature, ilustracije i stripa omogućit će da se djeca i mladi upoznaju s radom ovog umjetnika, da usvoje kreativnost kroz rad u grupi, te bolje razumijevanje devete umjetnosti kroz niz likovnih radionica za što vjerujemo da će biti izuzetno posjećena. Cilj je i radionica potaknuti najbolje u svakom djetetu i kako se umjetnički izraziti.


Julije Jelasko član je “Hrvatskog društva karikaturista” , pridruženi član mnogih stranih likovnih i foto te stripovskih udruga, objavljivao je svoje karikature, ilustracije i stripove u mnogim časopisima. 


Početkom ove godine Julije Jelaska održao je promociju i izložbu svog stripa “Majstori baluna”. Radio je i surađivao je s mnogim zadarskim medijima i hrvatskim novinskim kućama (GA GA Radijske novine, Fokus ZD, Narodni list, Zadarski list, Zadarski Regional, Slobodna Dalmacija, Omladinska Iskra....itd.) 


Primijenjeni umjetnik, splitske umjetničke škole ('83.-'87 ) krasi ga brzi crtež, koncepcija skiciranja uvijek unikatnih dizajna i slobodnog realističnog stila slikanja i crtanja.

Radionice sufinancira Zadarska županija.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.