CRO TOP

CRO TOP

Glazba, zabava

Bang Bang stižu u Tvornicu kulture po prvi put, gdje će proslaviti 7. godišnjicu postojanja benda i predstaviti novi singl, a Antonija Matković Šerić nakon predstavljanja prvog samostalnog albuma, izbacila je 6. singl - ovoga puta dugoočekivani duet sa suprugom Aljošom. Poslušajte u novom izdanju emisije CRO TOP! Uređuje i vodi: Iva Rogić

Posljednja emisija: Utorak, 12.02.2019 20:05

Dnevnik

Dnevnik

Vijesti

Sabor odbio SDP-ovu interpelaciju o neuspjeloj kupnji izraelskih aviona. Neće biti ni referenduma dviju građanskih inicijativa. Županijski sud u Zadru još nije odlučio o žalbi tužiteljstva o mjerama opreza za Darka Kovačevića Daruvarca. Aglomeracijama do pitke vode na širem području Županije. Košarkaši Zadra nisu se plasirali u finale Kupa Krešimira Ćosića.

Posljednja emisija: Petak, 15.02.2019 15:00

Grintalica

Grintalica

Društvo, život, kontakt

U današnjoj Grintalici donosimo odgovore na vaša grintanja, pozorno slušajte i naravno ponovo grintajte. Sve to ovoga petka od 10 i 15. Čujemo se!

Posljednja emisija: Petak, 15.02.2019 10:15

Kulturoskop

Kulturoskop

Kultura, umjetnost

U novom izdanju Kulturoskopa Maja Milin donosi razgovor s Arijanom Čulina svestranom umjetnicom, uoči gostovanja njene nove predstave "Varaš ga, ne ostavljaš ga" u HNK Zadar. Doznajte više o izložbi lampi i Art marketu u organizaciji HDLU Zadar, od Silvijane Dražović. Glumac Marko Torjanac govori o predstavi "Velika zvjerka" autora Rogera Rueffa i izvedbi Planet arta, čiju režiju potpisuje Slavica Knežević, uoči gostovanja u HNK Zadar. Voditeljica pedagoške službe NMZ, Lucija Sekula govori o natječaju „Makete moga kvarta/mjesta“ i radionicama izrade perspektivnog crteža u Kneževoj palači. Tado Oršolić, ravnatelj HAZU u Zadru govori o planu da pomorska zbirka HAZU-a uskoro preraste u Pomorski muzej.

Posljednja emisija: Četvrtak, 14.02.2019 16:10

Rollercoaster

Rollercoaster

Glazba, zabava

Vodimo vas kroz glazbenu povijest uz skupinu The Marcels, Lindu Ronstadt, Mikea Bloomfielda i Supertramp. Pratite nas i na na http://radio.hrt.hr/radio-zadar/stream/ ili na našim frekvencijama 101,8, 103 i 105,9 FM.

Posljednja emisija: Petak, 15.02.2019 13:20

Treća dimenzija

Treća dimenzija

Kultura, zabava, film

U današnjim filmskim novostima najavljujemo dolazak Malog u domaća kina. Govorimo i tko je osvojio nagradu za najboljeg hrvatskog glumca. Najavljujemo i nastup hrvatskih filmova na festivalima u veljači. U kino premijeri predstavljamo najnoviji film Clinta Eastwooda. U DVD premijeri podsjećamo na Izbavitelje 2. Tu je i stanje na kino blagajnama i filmska glazba.

Posljednja emisija: Subota, 09.02.2019 17:00

U objektivu

U objektivu

Kultura, obrazovanje, gospodarstvo, turizam, društvo, život, obitelj, umjetnost, mozaik, agronomija, znanost, tehnologija

U objektivu naše emisije danas su „morske teme“. Grad Zadar želi poboljšati kvalitetu morskog okoliša, a učinit će to putem projekta NETWAP koji će se većim dijelom sufinancirati europskim sredstvima. Saznat ćemo i zašto, usprkos najavama, ove sezone neće biti uspostavljena brzobrodska linija Zadar – Šibenik – Split.

Posljednja emisija: Petak, 15.02.2019 12:15

Vijesti Radio Zadra 08 h

Vijesti Radio Zadra 08 h

Vijesti, život

Posljednja emisija: Subota, 16.02.2019 08:00

Zrcalo

Zrcalo

Kultura, zabava, obrazovanje, život, umjetnost, mozaik, znanost, filozofija

Zadarski sociolog Vjeran Katunarić održao je predavanje naslovljeno - „Novi autoritarizam - neuspjeh demokracije ili njen izbor ? Sociološki portret Behemota". Stajališta je kako naše društvo živi u doba izvanrednog stanja, gdje se razmišlja isključivo o bližoj, ali ne i o daljoj budućnosti. Demokratski sustav u službi je krupnog kapitala. Zabrinjavajuće su i druge pojave poput aktualne utrke u naoružanju, stalne prisutnosti ratnih sukoba, a tu je i neodrživo iskorištavanje prirodnih resursa. Kao da smo programirani za vlastitu propast - upozorava ovaj poznati zadarski sociolog koji je podsjetio i neke poznate ideje kako svijet učiniti boljim.

Posljednja emisija: Nedjelja, 27.01.2019 17:00