Hrvatski radio

Radio Zadar

A. Nazor potpisao na dvije godine: "Privilegija je biti trener KK Zadar"

06.06.2019.

12:18

Autor: Željko Kapelari

A. Nazor potpisao na dvije godine: "Privilegija je biti trener KK Zadar"

A. Nazor potpisao na dvije godine: "Privilegija je biti trener KK Zadar"

Foto: - / -

Ante Nazor, trener Košarkaškog kluba Zadar bit će još dvije sezone na čelu momčadi iz Krešinog doma, rečeno je na današnjoj tiskovnoj konferenciji. Nadzorni odbor prihvatio sva izvješća. Kreće se zajedno u nove pobjede.

Potpisivanjem novog dvogodišnjeg ugovora Nazor je i više nego zadovoljan.

"Velika je čast i privilegija biti trener Zadra, zato sam sretan što smo produžili suradnju i što smo se uprava i ja našli na istom putu s istom košarkaškom filozofijom. Još jučer smo počeli raditi na svim poljima da to bude što bolje i uspješnije nego što je to bilo lan. Imamo dovoljno vremena, radimo već intenzivno te već gledamo pojačanja, glavne i backup igrače te one koji trebaju biti osposobljeni iz omladinskog pogona. Uprava je također maksimalno ozbiljno shvatila ovaj prijelazni period u kojem se odvijaju najvažnije stvari što se tiče postavljanja košarkaške filozofije, sastavljanja rostera ali i napretka mladih igrača."

Treninzi tzv. dani otvorenih vrata su krenuli, tko je od igrača prisutan na njima.

"Naši igrači iz omladinskog pogona, ali i neki igrači poput Davida Škare koji je bio na koledžu u Americi. On je sada na raskrižju karijere, hoće li potpisati s nama ili ide dalje. Dobrodošao je svak tko misli da može igrati za Zadar."

Sportski direktor Branimir Longin također je i dalje na svojoj funkciji. Je li Nadzorni odbor zadovoljan s vašim radom protekle godine?

"Nismo zadovoljni ni oni, a ni ja, ali naučili smo neke stvari i greške nećemo ponavljati."

Tko odlzi iz momčadi.

"Još se neki razgovori trebaju obaviti, ali po svemu sudeći Brzoja, Krajina, Bašić i Božić neće biti s nama jer s nekima nismo bili zadovoljni, a neki su izvan našeg platežnog razreda. Mi ih nismo prekrižili, ali vidio sam da se oni sami pozdravljaju sa Zadrom pa smatram da nemaju namjeru nastaviti s nama."

Špralja, Žorić i Dašić? 

"Sa Šimom sam pričao, Žorić trenutno nije tu, a Dašić stiže za desetak dana. Dali smo im malo vremena nakon sezone da se 'resetiraju' pa ćemo sjesti i porazgovarati."

Hoće li se na tržištu tražiti prvenstveno Zadrani.

"To je naša zajednička želja da dovedemo ili ostavimo što više zadarskih igrača. To je nažalost sve teže jer neki su nam preskupi, dok drugi ne zadovoljavaju kriterije. Bit će onako kako nam financije dopuštaju. Na kraju krajeva, ovisi i o igračima žele li oni uopće igrati za Zadar. Postoje kontakti s nekim takvima, ali njihov je feedback 'sačekajmo, još ne znam koje će mi se ponude otvoriti'. Nažalost, nije sve do nas."

Sjednica Nadzornog odbora, o čemu je još bilo govora.

"Raspravljalo se o nekih desetak točaka, ja sam konkretno tražio suglasnost za trenera i dva igrača s kojima bismo potpisali višegodišnje ugovore za što nam je potrebno odobrenje Nadzornog odbora. Predstavljena su izvješća o radu seniorske momčadi, omladinskog pogona, stručnog stožera te financija i marketinga. Sva izvješća su prihvaćena. Što se tiče financija, voljeli bismo da se budžet rastegne i da možemo dovesti kvalitetnija rješenja, međutim izgleda da ćemo ostati na razini prošlogodišnjeg. Idemo stoga u smjeru pomlađivanja i potpisivanja višegodišnjih ugovora da više ne idemo iz sezone u sezonu."


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.