Hrvatski radio

Radio Zadar

A. Nazor: Sada je Uprava na potezu

03.06.2015.

09:45

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Porazom 2:0 u polufinalu doigravanja od Cedevite košarkaši Zadra zaključili su sezonu. U ABA ligi osvojili su osmo mjesto, plasmanom među tri momčadi u A-1 ligi za prvaka osigurali su nastup u regionalnom natjecanju i sljedeće sezone dok su u finalu Kupa izgubili od Cedevite.

Na ostvareno u jednoj turbulentnoj sezoni, kakve su nažalost bile i mnoge prijašnje osvrnuo se trener momčadi s Višnjika, Ante Nazor.

"Mogu reći da sam zadovoljan iako mi treneri uvijek očekujemo više. Žal ostaje i za izgubljenim Kupom, isto kao i za ne plasmanom u finale doigravanja. Također, i u ABA ligi smo bili blizu šestog mjesta koje vodi u Europu ali iz poznatih razloga nismo uspjeli izdržati u toj borbi. Svaki pravi sportaš uvijek teži nečemu više što je i normalno, ali suma sumarum, moram reći da sam zadovoljan kada na kraju sve rezimiram".

Nazor ima valjani ugovor sa Zadrom i za dalje a u svojoj glavi ima i viziju sljedeće sezone.

"Sigurno je sada veliki posao na Upravi, mi ćemo se uskoro naći i dogovoriti, što i kako dalje. Još jedna ovakva sezona gledajući s financijskog aspekta nikome ne treba. Ja se nadam da će se u tom smjeru posložiti stvari i da će se u sljedećih mjesec dana napraviti svi preduvjeti za jedan iskorak Zadra kako u financijskom tako i na rezultatskom planu za sljedeću sezonu".

Nadamo se da će se stanje u klubu konsolidirati i da će toliko željeni strateški partner biti pronađen što prije. Bez njega, niti nova sezona, koja će vrlo brzo stići, gledajući s financijske strane sigurno ne bi bila puno bolja nego ovogodišnja, a vjerujemo da njezinu reprizu nitko ne želi. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.