Hrvatski radio

Radio Zadar

A. Nazor uoči Budućnosti: Pristup i borba za svaku loptu ono je što tražim

04.03.2019.

08:58

Autor: Željko Kapelari

A. Nazor uoči Budućnosti: Pristup i borba za svaku loptu ono je što tražim

A. Nazor uoči Budućnosti: Pristup i borba za svaku loptu ono je što tražim

Foto: - / -

Dvadeseto kolo regionalne ABA lige donosi večeras u Podgorici gostovanje košarkaša Zadra kod euroligaša Budućnosti. U prvom ogledu ovih dvaju suparnika igranom u Krešinom domu Budućnost je slavila s uvjerljivih 89:69.

Tri kola svega su ostala do kraja natjecanja, Budućnost koja se nalazi na trećem mjestu osigurala je doigravanje i borbu za naslov regionalnog prvaka dok je Zadar u grčevitoj borbi a očuvanjem statusa ABA ligaša.

Momčad koju vodi trener Jasmin Repeša veliki je favorit u ovom ogledu. Unatoč tome Zadrani na put u Crnu Goru nisu otišli s unaprijed izvješenom bijelom zastavom.

Ante Nazor, trener sastava s Višnjika.

“To je jedna od dvije top momčadi regije s tim da im igranje Eurolige daje dimenziju više, pokrivenost na svim pozicijama, teško je detektirati odakle prijeti najveća opasnost, jer imaju veliku širinu, mogućnost rotacije također, forma igrača je nepredvidiva i sigurno da moramo u toj utakmici prvenstveno gledati sebe i nastojati pružiti svoj maksimum u borbi za svaku loptu. Samo uz takav pristup i uz pozitivnu emociju možemo ostvariti postavljene ciljeve u ovih dvadesetak dana pred nama, a to je ostanak u ABA ligi.Mislim da je ključ da to mentalno shvatimo zato što nas zaista jedna lopta može dijeliti od ostvarenja cilja i s takvim pristupom tražim od svojih igrača da uđu u utakmicu.” 

Početak susreta je u 21 sat. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.