Hrvatski radio

Radio Zadar

A. Surać: "Zadar postaje odbojkaška reprezentativna baza"

02.01.2020.

10:51

Autor: Željko Kapelari

Foto: Nenad Opačić/ŠC Višnjik

Foto: Nenad Opačić/ŠC Višnjik

Foto: - / -

Zadar, točnije dvorana broj 4 u športskom centru Višnjik od danas je mjesto gdje će se okupiti kadetske muške i ženske odbojkaške reprezentacije Hrvatske koje će se pripremati za nastup u MEVZA ligi. Cure će svoj turnir igrati u Zadru od 9. do 12. siječnja dok će dečki biti u Mariboru.

Svoje predstavnike u obje reprezentacije ima i OK Zadar. Izbornik muške kadetske reprezentacije je Antonio Surać dok su igrači Luka Buljat, Karlo Škarpa, Jakov Marković, Ivan Sorić i Luka Blaslov. Kod žena poziv je dobila Viktoria Ana Trcol a kondicijski trener je Domeniko Kresoja.

„Prije svega ovo je veliko priznanje za sve nas u klubu, naš rad se prati i prepoznat je. Velika čast ali i obveza za sve nas trenere u klubu (Darko Kilijan, Robert i Domeniko Kresoja, Marin Masnić) da nastavimo i dalje ovako predano raditi. Zadar će u narednih nekoliko godina biti baza za dosta reprezentativnih kategorija a to sve govori koliko nas ljudi u savezu ozbiljnu shvaćaju” - ističe izbornik muške kadetske reprezentacije, Antonio Surać.

Dečki će igrati u Mariboru MEVZA prvenstvo Srednje Europe prvi krug kvalifikacija u konkurenciji (Izrael, Češka, Slovačka, Cipar, Slovenija, Austrija, Mađarska, Hrvatska).

„Veliki izazov je ispred nas, trebali bi biti među prvih pet ekipa, vidjet ćemo hoćemo li u tome uspjeti. Četrnaest momaka danas dolazi u Zadar a njih dvanaest će ići put Maribora na prvenstvo”.

Spomenuli smo da je tu i pet Zadrana.

„Riječ je o izrazito darovitoj našoj generaciji, dečkima koji su viceprvaci Hrvatske. Oni to zaslužuju, ne zato što sam ja izbornik, sve su zaslužili svojim radom. Poziv su zaslužili, sada je sve na njima da na ovim treninzima dokažu da im je tu mjesto. Nije ugodno baš niti biti izbornik kada se bude trebalo odlučiti i odabrati onih 12 koji idu na ovu smotru” - zaključio je Surać.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.