Hrvatski radio

Radio Zadar

Arbitraža HKS-a presudila: Vrkić je igrač Zadra

20.08.2015.

16:35

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Domagoj Vrkić je igrač KK Zadar – odluka je to Povjerenstva za natjecanje Hrvatskog košarkaškog saveza.

 Također, povjerenstvo je zaključilo da Vrkić sljedeće četiri godine ne smije potpisati ugovor s niti jednim klubom bez odobrenja Zadra.

Podsjetimo, mladi je košarkaš uoči sezone odbio potpisati ugovor s matičnim klubom, već je trenirao sa A-ligašem Šibenikom.

"Odluka HKS-a je jedina logična. Mi smo pravovremeno poduzeli sve potrebne mjere da zaštitimo interese kluba, ali i da talentiranog igrača zadržimo u klubu. Petnaest dana prije njegove punoljetnosti njegovim roditeljima smo osobno uručili, po nama korektan, prijedlog ugovora. To je bilo 24. veljače ove godine. Poslije toga su nam se prestali javljati te su konstantno odgađali potpisivanje ugovora. Nakon što smo im uputili brzojav da se u roku od 24 sata pojave u klubu, njegov otac je rekao da neće potpisati ugovor, a nakon toga iz medija smo doznali da su završili u Šibeniku. No, nećemo biti zlopamtila. Arbitražna komisija je rekla svoje i sada je na Vrkiću i njegovim roditeljima da se dogovore s klubom. Očekujemo da se Domagoj što prije uključi u trenažni proces sa prvom momčadi" - rekao je Boris Skroće, direktor KK Zadar.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.