Hrvatski radio

Radio Zadar

AŠK Zadar: Trenerima računi s puta. Sramota za 60 -tu godišnjicu kluba

28.01.2019.

16:53

Autor: Željko Kapelari

AŠK Zadar: Trenerima računi s puta. Sramota za 60 -tu godišnjicu kluba

AŠK Zadar: Trenerima računi s puta. Sramota za 60 -tu godišnjicu kluba

Foto: - / -

Iz Atletskog športskog kluba Zadar dobili smo priopćenje čiji su potpisnici treneri Predrag i Tomislav Saratlija te Katarina Gašparović. Treneri su nezadovoljni načinom kako klub vodi predsjednik Milan Mandić.

Prenosimo ga u cijelosti:

Proteklog vikenda u Zagrebu je održano atletsko juniorsko državno prvenstvo Hrvatske u dvorani. Atletski športski klub Zadar imao je dvije predstavnice, Teu Smokrović i Anđelu Zelić. Tea Smokrović postala je juniorska prvakinja u troskoku s daljinom 11.42, dok je Anđela Zelić u istoj disciplini zauzela 5. mjesto s rezultatom 10.59. Tea i Anđela nastupile su još i u disciplini skok u dalj gdje je Tea ostvarila 6. mjesto s rezultatom 5.23, a Anđela 9.mjesto sa 5.10.

Uvjet za dolazak trenera i praćenje natjecatelja je posjedovanje trenerske licence za tekuću godinu. Uprava kluba na čelu s predsjednikom Milanom Mandićem je odlučila da klub neće poslati svoje trenere na seminar koji je bio uvjet za dobivanje trenerske licence.

Kako djeca na natjecanjima ne bi ostala bez potpore i podrške od strane trenera, treneri su odlučili sami iz vlastitih sredstava financirati licence kao i odlazak na samo natjecanje. Za klub koji u ovoj godini bilježi 60 godina postojanja takvo ponašanje, nemar i nebriga od strane Uprave je u najmanju ruku skandalozna. Na državnom prvenstvu su atletičarke nastupile jer su treneri sami pokrili troškove natjecanja.

Nažalost, uprava kluba ni njen predsjednik Mandić ne razumiju ni atletiku niti način funkcioniranja jednog sportskog kluba. Vrijeme je da odstupe i prepuste mjesto onima koji atletiku i sport općenito žive svakodnevno.

Treneri AŠK-a Zadar, Predrag i Tomislav Saratlija, Katarina Gašparović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.