Hrvatski radio

Radio Zadar

B. Dukić: NK Zadar je rupa bez dna, nameće se pitanje opstojnosti kluba

07.02.2020.

13:49

Autor: Željko Kapelari

B. Dukić: NK Zadar je rupa bez dna, nameće se pitanje opstojnosti kluba

B. Dukić: NK Zadar je rupa bez dna, nameće se pitanje opstojnosti kluba

Foto: - / -

Nakon što je u javnost doznala kako su čelni ljudi NK Zadra u studenom prošle godine osnovali još jedan klub - HNK Zadar, kojemu je na čelu također Damir Knežević, igrači su zatražili hitan sastanak.Kneževiće im se obratio i rekao da neće moći osigurati plaće. Poslao ih je gradonačelniku Dukiću.

O novonastalim problemima i blokadi računa Nogometnog kluba Zadar očitovao se danas zadarski gradonačelnik Branko Dukić.

„Svi znamo koliko dugo se taj klub bori s financijama i vlasničkim problemima. Već dugi niz godina te stvari su da tako kažemo van kontrole. Gradu Zadru je fiksiran rad s mladima, naravno da ćemo mi financijski potpomagati klub ali ne možemo sve novce od poreznih obveznika bacati u rupu bez dna. Također, proračunski novac je već potrošen. Nameće se pitanje opstojnosti NK Zadar. Ne mogu ja ništa prejudicirati jer smo svo ovo vrijeme tražili investitora koji bi ušao u klub. Interesa je bilo a nitko do sada nije došao s novcem i rekao da bi uložio u klub, pogotovo kad dođemo do pitanja vlasničkih odnosa. Tako da dolazimo do pitanja je li tu rupu bez dna treba uvijek financirati a to će pokazati vrijeme. Ono što se moram opet vratiti je to da je interes grada Zadra da očuva nogometnu školu kluba i fond mladih”.

Tvrdi Dukić kako su okvirno znali za ideju osnivanja Udruge HNK Zadar.

„Kad god bi došao problem, kad god bi netko sjeo na račun kluba trošili su se novci od članarina mlade djece i to smo željeli zaustaviti. Stara dugovanja se ne smiju s tim podmirivati. Suglasan sam s time, članarine se trebaju ubirati za plaće trenera i za razvoj te djece. Djeca su u cijeloj priči najvažnija”- pridodao je na kraju Dukić.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.