Hrvatski radio

Radio Zadar

B. Longin team manager KK Zadar, ukinuta funkcija sportskog direktora

24.09.2020.

11:55

Autor: Željko Kapelari

B. Longin team manager KK Zadar, ukinuta funkcija sportskog direktora

B. Longin team manager KK Zadar, ukinuta funkcija sportskog direktora

Foto: - / -

Branimir Longin u novoj sezoni obnašat će funkciju “team managera” KK Zadar. Dosadašnji sportski direktor, kojemu je ugovor istekao krajem prošle sezone, tako je dobio novu funkciju, a Zadar će nakon dužeg vremena službeno biti bez funkcije sportskog direktora.

Odluka Nadzornog odbora je da klub više neće imati sportskog direktora. Nadzorni odbor će odgovarati za trenera, a trener za igrače – odgovorili su iz kluba na naš upit.

– Već neko vrijeme se u klubu raspravljalo o tome i donesena je takva odluka. Nema više izvršne vlasti u određivanju trenera i igrača, nego na moj prijedlog Nadzorni odbor bira trenera. Trener je taj koji bira igrače u skladu s financijskim mogućnostima i to je njegova isključiva odgovornost – pojasnio je Longin.

Što podrazumijeva nova funkcija “team managera”?

– Ja ću se i dalje brinuti o prvoj momčadi, putovanjima i svim potrebama igrača i trenera, kako na gostovanjima tako i na domaćim utakmicama. Osim toga, aktivno ću sudjelovati u radu omladinskog pogona, što uključuje naše tri mlade momčadi te Pet Bunara i Jazine – Zadar II – kazao je donedavni sportski direktor.

Prema tome, Veljko Mršić će po novoj sistematizaciji u klubu, ponijeti odgovornost i trenera i sportskog direktora, a posljednji takav slučaj u Zadru bio je Zmago Sagadin 2009.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.