Hrvatski radio

Radio Zadar

11:55 / 24.09.2020.

Autor: Željko Kapelari

B. Longin team manager KK Zadar, ukinuta funkcija sportskog direktora

B. Longin team manager KK Zadar, ukinuta funkcija sportskog direktora

B. Longin team manager KK Zadar, ukinuta funkcija sportskog direktora

Foto: - / -

Branimir Longin u novoj sezoni obnašat će funkciju “team managera” KK Zadar. Dosadašnji sportski direktor, kojemu je ugovor istekao krajem prošle sezone, tako je dobio novu funkciju, a Zadar će nakon dužeg vremena službeno biti bez funkcije sportskog direktora.

Odluka Nadzornog odbora je da klub više neće imati sportskog direktora. Nadzorni odbor će odgovarati za trenera, a trener za igrače – odgovorili su iz kluba na naš upit.

– Već neko vrijeme se u klubu raspravljalo o tome i donesena je takva odluka. Nema više izvršne vlasti u određivanju trenera i igrača, nego na moj prijedlog Nadzorni odbor bira trenera. Trener je taj koji bira igrače u skladu s financijskim mogućnostima i to je njegova isključiva odgovornost – pojasnio je Longin.

Što podrazumijeva nova funkcija “team managera”?

– Ja ću se i dalje brinuti o prvoj momčadi, putovanjima i svim potrebama igrača i trenera, kako na gostovanjima tako i na domaćim utakmicama. Osim toga, aktivno ću sudjelovati u radu omladinskog pogona, što uključuje naše tri mlade momčadi te Pet Bunara i Jazine – Zadar II – kazao je donedavni sportski direktor.

Prema tome, Veljko Mršić će po novoj sistematizaciji u klubu, ponijeti odgovornost i trenera i sportskog direktora, a posljednji takav slučaj u Zadru bio je Zmago Sagadin 2009.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.