Hrvatski radio

Radio Zadar

B. Longin: Vjerujem da je Pipan u ovom trenutku najbolji izbor za nas

28.06.2018.

14:07

Autor: Željko Kapelari

B. Longin: Vjerujem da je Pipan u ovom trenutku najbolji izbor za nas

B. Longin: Vjerujem da je Pipan u ovom trenutku najbolji izbor za nas

Foto: - / -

Nasljednik Aramisa Naglića na klupi Košarkaškog kluba Zadar je slovenski stručnjak Aleš Pipan. Pipan je prije sedam godina preuzeo momčad s Višnjika te ju je nakon jedne sezone izbivanja vratio u regionalnu ABA ligu.

Vijest nam je potvrdio sportski direktor KK Zadar, Branimir Longin.

„Dogovorili smo s Alešom, manje više sve detalje i poslali smo mu ugovor na potpis. Nudili su se i drugi treneri ali mi mislimo da je Pipan baš taj trener koji nam treba u sezoni koja kuca na vrata. Nije bilo lagano baš nakon Aramisa i Zare pronaći adekvatan izbor, vjerujem da smo donijeli dobru odluku. Suradnja je dogovorena na jednu godinu”.

Kako je Aleš reagirao nakon poziva iz Zadra.

„Zadovoljan je, lijepo smo komunicirali zadnjih nekoliko dana, prošli smo malo sve i pričali o cijeloj našoj momčadi, o igračima, stožeru. Dojam je odličan i vjerujem u kvalitetnu zajedničku suradnju”.

Stručni stožer ostaje isti

"Manje više ostat će isti, ako nam financije dopuste postoji mogućnost da ga se i proširi”.

Predstavljanje Aleša zadarskoj javnosti.

„Vrlo skoro, na odmoru je trenutačno pa kroz desetak dana i to bi trebalo biti riješeno”.

Za kraj, što je s Ivanovom i Bašićem, Ivanov kontaktira sa Splitom a Bašić do kraja mjeseca mora znati želi li ga Zadar i dalje.

„Razgovarao sam s obojicom i želimo da i dalje ostanu uz nas. I Aleš to želi, ponuđeni su obojici novi ugovori i kroz dan dva znat ćemo i što će biti s njima dvojicom. Kvalitetni su domaći igrači i nadam se nastavku suradnje”.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.