Hrvatski radio

Radio Zadar

B. Miletić izbornik ženske nogometne U-15 reprezentacije

20.10.2015.

12:02

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Božidar Miletić, nogometni trener iz Zadra novi je izbornik Hrvatske ženske nogometne reprezentacije do 15 godina. Do sada je Miletić bio pomoćnik još jednom Zadraninu Ferdi Milinu na klupi muške U-19 reprezentacije dok je i dalje Instruktor županijskog nogometnog saveza.

Ovo je novo osnovana selekcija u HHS - u, o prvim dojmovima Miletić kaže.

"To je jedan novi projekt od strane HNS –a koji je odlučio da formira tu žensku reprezentaciju curica do 15 godina. Ja sam dobio tu čast da budem prvi izbornik te vrste, stvarno velika čast ali i obveza. Godinu dana već se ozbiljno bavim ženskim nogometom, ljudi iz HNS-a su to prepoznali i sada se treba uhvatiti posla u velikoj mjeri".

Vrlo brzo reprezentacija će imati i prvo okupljanje.

"U nedjelju je u Zagrebu prvo okupljanje, rekao bih i povijesno dok već u srijedu igramo u Lendavi protiv Slovenije. Cure koje su pozvane su preporučene od strane svojih trenera iz svih klubova u Hrvatskoj. Istaknut ću da će tu biti i 5 curica iz Zadra. Na nama je odaberemo najbolje koje će biti u reprezentaciji".

O onom što nakon ogleda sa Slovenijom očekuje ovu vrstu Miletić je dodao.

"U mjesecu siječnju imat ćemo kamp u Rovinju gdje ćemo okupiti sve cure rođene 2001/2002 . Nakon toga po regijama, po pet centara diljem Hrvatske ćemo proći sve klubove kako bi imali što bolji uvid, sve u cilju podizanja interesa i kvalitete ženskog nogometa u Hrvatskoj".

Ženski nogomet u Hrvatskoj.

"Kod nas je ženski nogomet na velikim marginama i veliku su predrasude kako od strane muške populacije tako i od samih roditelja. Mi u Zadru uhvatilo smo se s tim u koštac i  dobro to ide. Nije lako ali onaj najteži korak je napravljen".

Budućnost ženskog nogometa u Hrvatskoj.

"Mislim da je itekako svijetla. Ono što nam treba u skorašnjoj budućnosti je jedan dobar rezultat. UEFA puno traži od nacionalnih saveza da ulažu u ženski nogomet, HNS je to prepoznao i ja sam uvjeren da će ženski nogomet u Hrvatskoj uskoro doživjeti pravi boom".

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.