Hrvatski radio

Radio Zadar

B. Nikpalj hrvatski bob zamijenio onim švicarskim

20.12.2018.

10:18

Autor: Željko Kapelari

B. Nikpalj hrvatski bob zamijenio onim švicarskim

B. Nikpalj hrvatski bob zamijenio onim švicarskim

Foto: - / -

Zadranin Benedikt Nikpalj koji je nastupio u hrvatskom bobu dvosjedu i četverosjedu na ZOI u Pyongyangu napravio je veliki iskorak u svojoj karijeri. Hrvatsku reprezentaciju zamijenio je onom švicarskom te će pod njihov zastavom nastupati naredni period.

Kako je došlo do suradnje sa Švicarcima, Nikpalj je pojasnio.

„Prije svega drago mi je moj rad nagrađen i da sam dobio priliku pokazati što znam u jednoj tako uređenoj zemlji kao što je Švicarska. Čovjek koji je sve to prepoznao je švicarski pilot Pius Maeyerhanse koji me pozvao a u konačnici i doveo u Bob A Team čiji sam sada član. Presretan sam, moje je samo da treniram i da se ničim drugim ne zamaram. Od petog mjeseca stojim u Luzernu i uživam, vjerujte”.

Natjecanja su već startala, odrađena su dva Svjetska kupa u Latviji i Njemačkoj.

„Očekivali smo više a mi smo uzeli dva petnaesta mjesta u dvosjedu, te jedno 17 i 15 u četverosjedu”.

Sigurno je da su ciljevi visoko postavljeni.

„Švicarska je zemlja koja je izmislila bob, a to vam sve govori. Vrh, točnije borba za njega je ono čemu se uvijek teži. Po meni naša realnost je biti trenutačno među osam najboljih, sve ostalo bilo bi iznad svih očekivanja”.

Prvo sljedeće natjecanje.

„Sve misli su usredotočene prema EP koje će biti od 7.1. - 12.1. u Konigseeu. Želimo tamo biti pravi i ja vjerujem da ćemo uspjeti u tome. Odlično treniramo i jedva čekam to natjecanje” - na kraju će Nikpalj.

 

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.