Hrvatski radio

Radio Zadar

B. Skroće: Nema bojazni za potencijalnog strateškog partnera

15.06.2015.

10:15

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Upravni odbor Hrvatskog košarkaškog saveza (HKS) nakon prošlotjedne održane sjednice zabranio je svojim predstavnicima u ABA ligi Zadru, Cedeviti i Ciboni nastup u tom natjecanju naredne sezone.

FIBA Europe ne priznaje ABA ligu, jedinu od svih regionalnih liga na europskom tlu, a kao kamen smutnje navodi se da ligu ne vode savezi i klubovi, već nekoliko osoba koje su uključene u vlasničku strukturu.

Svoje viđenje stanja dao nam je i direktor KK Zadar, Boris Skroče.

"Iz posljednje izjave tajnika HKS-a Željka Drakšića da se vidjeti da će oni napraviti sve kako bi ABA liga bila nastavljena. U stalnom smo kontaktu i vjerujemo da će se u konačnici pronaći rješenje za dobrobit svih".

Utječe li ova situacija i na ulazak u klub potencijalnog strateškog partnera koji se toliko dugo iščekuje.

"Ne, mora postojati nekakva liga bez obzira kako se ona zvala. Ja sam uvjeren da će biti takve lige, nebitno o njezinom imenu. Istina,  ima pitanja što se događa i to je to. Nema bojazni da bi potencijalni investitor radi toga odustao od ulaska u klub".

Ono što se možemo nadati je da će se ovo stanje što prije razriješiti jer nova košarkaška sezona bez obzira o kojoj ligi bude riječ, vrlo brzo će i stići.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.