Hrvatski radio

Radio Zadar

10:28 / 30.06.2015.

Autor: Željko Kapelari

B. Skroće: Očekujemo tumačenje Europske komisije

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uvijek je zanimljivo u regionalnom ABA ligašu s Višnjika. Nova blokada pogodila je klub, ovog puta od strane FIBE. Bivši trener Aleš Pipan, te igrači Uroš Zadnik i Jozo Brkić preko krovne organizacije traže isplatu zaostalih plaća.

Dokle god se to stanje ne riješi KK Zadar nije u mogućnosti registrirati niti jednog inozemnog igrača. Direktor kluba, Boris Skroće.

"Očekujemo tumačenje Europske komisije mora li Fiba kao europska institucija mora poštivati presudu suda zemlje koja je europska članica. Tražili smo pomoć naših predstavnika koji su u Europskom parlamentu i čekamo njihov odgovor".

Zanimalo nas je mišljenje Skroće vezano i o odlasku u susjedni Šibenik jednog od najdarovitijih igrača, juniora Domagoja Vrkića.

 "Mi ćemo poštovati pravila HKS-a a to očekujemo i od druge strane. Mi smo pravovremeno dostavili ugovor na potpis što imamo ovjereno i zna se što HKS –ov pravilnik kaže. On je po nama igrač koji mora sa Zadrom potpisati ugovor, a dalje hoće li on biti prodan nekom drugom klubu ili dan na posudbu, to je nešto drugo. Mi nismo zakasnili s predajom ugovora, imamo svu dokumentaciju i temeljem toga ćemo se pokušati i zaštititi".

Osvrnuo se Boris i na ABA ligu, točnije konačno njezino priznanje od FIBE.

"Iscrpili smo se svi skupa vjerujte oko toga ali najbitnije da smo na kraju i dobili potvrdu za koju smo i vjerovali da je ispravna i jedina pravovaljana".

Na upit je li blizu ulazak u klub nekog sponzora kaže.

"Pregovara se s nekim partnerima, agencija radi svoj posao, mi svoj, nadam se da ćemo to uspješno i realizirati".

Hoće li napokon i doći do realizacije nekog sponzorskog ugovora pokazat će vrijeme. međutim, sezona je odavno završila, nova je pred vratima a iz Krešine dvorane u javnost ne dopiru baš neke lijepe vijesti.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.