Hrvatski radio

Radio Zadar

B. Skroče: Zadar podržava ideju o jedinstvenoj A-1 ligi

16.05.2013.

10:13

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hoće li proći prijedlog Udruge košarkaških A -1 ligaša upućen HKS-u za igranjem Jedinstvene A-1 lige tek će se vidjeti. Vodeći ljudi KK Zadar podržavaju tu ideju i nadaju se da će biti i realizirana.

Udruga A-1 ligaša još ranije je uputila prijedlog prema Hrvatskom košarkaškom savezu za igranjem Jedinstvene A-1 lige od naredne sezone.

Odgovor se očekuje uskoro te ukoliko prijedlog bude prihvaćen, državno prvenstvo bi se igralo tijekom tjedna jer su vikendom utakmice ABA lige.

Liga za prvaka ne bi postojala nego doigravanje osmorice najboljih dok bi i u Završnici Kupa Krešimira Ćosića bilo osam klubova.

KK Zadar podržava ovu ideju, sportski direktor Branko Skroče.

„Mi u klubu još nismo imali sastanak na tu temu ali ideju podržavamo u svakom slučaju. Prvenstveno nam se sviđa činjenica da bi s tim i hrvatska košarka krenula prema naprijed te bi i svi mladi igrači imali veću priliku za skrenuti pozornost na sebe. Također, i naši igrači koji manje igraju u ABA ligi tu bi nastupali znatno više. Puno više utakmica bi se igralo a to i je najvažnije. Zadar podržava tu ideju, kamo sreće da ju HKS i potvrdi“.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.