Hrvatski radio

Radio Zadar

Bakljama, alkoholu i uvredama nije mjesto u dvorani

08.03.2013.

16:55

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sjenu na jedno lijepo sportsko natjecanje bacile ružne scene s tribina dvorane u Jazinama. Bengalke, pijani maloljetnici i brojne uvrede izbile su nažalost u prvi plan na završnici košarkaške lige osnovnih škola.

Pobjednici ovogodišnje košarkaške lige osnovnih škola su učenici iz OŠ Bartula Kašića. Oni su u finalnom ogledu u dvorani u Jazinama porazili OŠ Šimuna Kožičića Benje rezultatom 58:49. Treće mjesto pripalo je djeci iz OŠ Zadarski otoci dok su četvrti učenici iz Svetog Filipa i Jakova.

Sjenu na natjecanje bacio je incident koji se dogodio u finalu, dvjestotinjak djece iz OŠ Šimuna Kožičića Benje počeli su paliti baklje, nedugo zatim pridružila im se i skupina od pedesetak učenika iz OŠ Bartula Kašića tako da je susret zbog velikog dima morao neko vrijeme biti prekinut.

Viđenje cijele situacije dao je voditelj lige Zoran Veselinović.

„Šteta da je jedan takav incident bacio sjenu na sve lijepe utakmice koje su bile odigrane ove godine. Također, i ova današnja dva susreta bila su odlična. Stvarno ne želim da sada cijelo ovo natjecanje se okarakterizira i gleda kroz ovo što se dogodilo. Nije bilo lijepo, i ne smije se ponoviti“.

Osim bakljade i ružnih povika s tribina bilo je prisutno i dosta maloljetnika u alkoholiziranom stanju dok je stigla i policija kako incident ne bi poprimio i šire razmjere. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.