Hrvatski radio

Radio Zadar

Biciklisti u svim kategorijama u Zadru voze za naslove državnih prvaka

19.07.2020.

08:13

Autor: rzd

Nikola Cutuk/PIXSELL

Nikola Cutuk/PIXSELL

Foto: - / -

Zadar je danas i to prvi put, domaćin utrke „Nacionalnog prvenstva u cestovnom biciklizmu" u svim kategorijama. Voze se utrke za naslov prvaka države. Utrka će se održati na izlazu iz Zadra prema zračnoj luci, tj. na prometnicama koje spajaju Ploču, Dračevac, Bibinjska polja i Babindub.

Medalje će se dijeliti u ukupno 14 kategorija.

U 8 sati je zakazan start najmlađe U13 kategorije koja će odvoziti 5 krugova u ukupnoj dužini od 18,5km, zatim slijede U14 i U15 kategorije na 29km, tj 8 krugova male staze. U 10 kreće najbrojnija utrka dana u kojoj će zajednički start imati Veterani, Žene i Kadeti, njih preko 70 utrkivati će se na krugu od 7,2km koji će morati obići 10 puta. Poslijepodne u 16 sati starta utrka juniora i seniora koji će prvaka dobiti nakon 12krugova u ukupnoj dužini od 116km za juniore, tj. 139km za seniore.

U Zadar po prijavama dolazi preko stotinu biciklista iz svih hrvatskih klubova, kao i profesionalni hrvatski vozači koji nastupaju za strane ekipe. Naslov prvakinje Hrvatske brani Maja Perinović, mlada Zadranka koja nastupa za talijanski klub „Top girls Fassa Bortolo", koja je i ove sezone prvi favorit za ženski seniorski naslov.

Biciklistički klub Zadar u kategorijama Kadeta i U15 ima trenutno najtalentiranije mlade vozače koji su budućnost hrvatskog biciklizma, radi se o Nicolasu Gojkoviću i Luki Škari koji će na domaćoj stazi biti u prednosti i pokušati doći nakon prvenstva na Učki i kriterija u Sisku koje su osvojili u protekla 2 tjedna i do titule najboljih u kraljevskoj disciplini „Ceste".

Uspon prema Dračevcu, uske okuke i strmi spust kroz Bibinjska polja, te sam brdski cilj na Ploči biti će pravi izazov za sve bicikliste i sigurno će zaokupiti pažnju gledatelja koje ovim putem pozivamo da dođu na Ploču i Dračevac i bodre sve natjecatelje, a prije svih mladu i perspektivnu generaciju zadarskih biciklista.

Ceremonija proglašenja pobjednika zakazana je za 13,45 i za 20,30 sati u atriju hotela „PORTO" (Nikole Jurišića 2).

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.