Hrvatski radio

Radio Zadar

Biciklistički klub Zadar domaćin PH u vožnji na kronometar

18.06.2021.

07:03

Autor: Željko Kapelari

Biciklistički klub Zadar domaćin PH u vožnji na kronometar

Biciklistički klub Zadar domaćin PH u vožnji na kronometar

Foto: - / -

Biciklistički klub Zadar danas će po prvi puta biti domaćin utrke „Nacionalnog prvenstva u vožnji na kronometar“ na kojoj će se hrvatski biciklisti u svim kategorijama nadmetati za naslov prvaka države.

Utrka će se održati na prometnici Visočane-Duševića mlin na dužini kruga od 8,4km u ukupno 15 kategorija.

U 14:00 sati je zakazan start najmlađe U13 kategorije koja će odvoziti 1 krug kao i njihovi stariji vršnjaci do 14 i 15 godina. Kadeti, Juniorke, Seniorke i Veterani će se nadmetati na 2 kruga dužine 16,8km, dok će juniori i seniori borbu protiv štoperice voditi na 3 kruga tj 25,2km.

Na utrku po prijavama dolazi stotinu biciklista iz svih hrvatskih klubova, kao i profesionalni hrvatski vozači koji nastupaju za strane ekipe.

Biciklistički klub Zadar u kategorijama Kadeta i U15 ima trenutno najtalentiranije mlade vozače koji su budućnost hrvatskog biciklizma, radi se o Luki Škari i Noi Joliću Mustaću koji će na domaćoj stazi biti u prednosti i pokušati doći nakon prvenstva na Učki i do titule najboljih na kronometru.

Osim njih još jedan Zadranin konkurira za naslov juniorskog prvaka Hrvatske, riječ je o Nicolasu Gojkoviću koji je od ove sezone nakon prošlogodišnjih 4 naslova prvaka Hrvatske osvojenih u dresu Bk Zadar karijeru nastavio vrteći pedale u dresu jednog od najboljih talijanskih juniorskih klubova „Fratell Giorgi“ iz Bergama.

A u kategoriji seniorki Maja Perinović također konkurira za medalju u dresu kluba iz Belgije.

Mjesto Visočane i Općina Poličnik će današnjeg poslijepodneva na nekoliko sati postati centar hrvatskog cestovnog biciklizma te se nadamo uspješnoj organizaciji natjecanja i dobrim rezultatima zadarskih biciklista.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.