Hrvatski radio

Radio Zadar

Bivši Vatreni je novo pojačanje kluba sa Stanova

09.02.2021.

17:48

Autor: rzd/HNK Zadar

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / -

- Sa Želimirom Terkešom i Draganom Blatnjakom igrao sam, poznajemo se izvrsno, a poslije otvorenih razgovora s Damirom Kneževićem, predsjednikom kluba, zaključio sam da su klupske namjere pozitivne, da postoje zdrave ambicije i jasna vizija.

Prva momčad HNK Zadar, koju odnedavno vodi Želimir Terkeš s pomoćnikom Draganom Blatnjakom, značajno je osnažena dolaskom Jurice Buljata (1986.), iskusnoga internacionalca, standardnog reprezentativca mlađih državnih selekcija i s dva nastupa među Vatrenima, koji je svoju profesionalnu karijeru počeo graditi na Stanovima.

- Drago mi je da ću zaigrati u majici HNK Zadar. Nakon što sam igrao širom Europe, pa i izvan nje, došao je trenutak i za povratak. Istina, bilo je nekih međunarodnih ponuda koje mi nisu odgovarale, a u ovom trenutku sam procijenio da je za mene i za moju obitelj najbolje da sam doma - govori Jurica Buljat.

Poslije odlaska iz Zadra u Hajduk te niza utakmica u 1. HNL, Jure je igrao u različitim klubovima iz Izraela, Njemačke, Bugarske, Ukrajine, Saudijske Arabije i u zaprešićkom Interu... Razgovori s HNK Zadar inicirani prije nekog vremena završili su dogovorom.

- Sa Želimirom Terkešom i Draganom Blatnjakom igrao sam, poznajemo se izvrsno, a poslije otvorenih razgovora s Damirom Kneževićem, predsjednikom kluba, zaključio sam da su klupske namjere pozitivne, da postoje zdrave ambicije i jasna vizija. Na koncu, vjerujem da svojim iskustvom mogu pomoći u realizaciji jednoga od ciljeva, to je plasman u treću ligu. Dugoročno, HNK Zadar treba i može doseći 1. HNL i istodobno kalitetno raditi s mladima. Koliko sam informiran, radit će se i na nogometnoj infrastrukturi tako da se nogomet može pravilno razvijati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.