Hrvatski radio

Radio Zadar

Boks: Braća Filipi Zadar zamijenili Zagrebom

14.09.2016.

11:49

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Još jedna loša vijest za zadarski sport, točnije boks. Braća Filipi, Josip Bepo i Toni odlaze iz Zadra. Svoj dojučerašnji klub Zlatnu rukavicu zamijenit će onim na zagrebačkoj adresi, Boksačkim klubom Gladijator.

Kako i zašto je došlo do ove odluke pitali smo starijeg Filipija, Bepa.

„Vjerujte, nama je najteže. Dugo smo razmišljali i donijeli smo odluku teška srca. Procijenili smo da ovdje više ne možemo napredovati. Jednostavno nemamo one osnovne uvjete za rad, nemamo više volje nikoga za to moliti i odlučili smo da idemo sreću pokušati pronaći drugdje. Odluka je pala na BK Gladijator, Tomo Kadić nam je izašao u susret i sve ono što smo dogovorili i što smo tražili će nam i ispuniti. Vjerujte, to nisu bile neke velike stvari ali on je imao sluha i vrlo brzo smo se dogovorili. Tamo imamo zajedničke ciljeve a to je da budemo najbolji“.

Toni je možemo reći Zadar napustio još i ranije, cijelu prošlu  godinu boksao je u Srbiji za BK Loznicu za koju će nastupati i ove sezone.

„Odlično su me primili, moje je samo da treniram i boksam a to mi puno znači. Prvi meč slijedi mi već ubrzo, 24. rujna i jedva ga čekam“.

Kakvi su planovi Bepa.

 „Čekam novi draft za WSB. Nema razloga da opet ne dobijem pozivnicu. Već sam skupio i dovoljno iskustva i to mi je sada prioritet. Prošlu godinu sam nastupao za British Lionheartse, bilo je odlično, tko zna, možda opet za njih budem boksao“.

A nastupi za Dalmatinski tim u Premijer ligi, ili sada za Zagrebački.

„Teško i nikako, jako loša iskustva imamo s tim. Bilo je rečeno da ćemo biti plaćeni kako za nastupe tako da će nam i putni troškovi biti pokriveni. Ništa od toga nije ispunjeno“ – razočarano su na kraju rekla braća Filipi.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.