Hrvatski radio

Radio Zadar

Braća Fantela i dalje vodeći na EP-u

01.10.2020.

20:49

Autor: Željko Kapelari

Braća Fantela i dalje vodeći na EP-u

Braća Fantela i dalje vodeći na EP-u

Foto: - / -

Šime i Mihovil Fantela vodeći su nakon trećeg dana Europskog prvenstva klase 49er, koje se održava na austrijskom jezeru Attersee. Sutra su na rasporedu posljednja tri kvalifikacijska plova, a onda kreće završna borba za medalje.

Danas su zadarska braća ostvarila tri odlična rezultata (3-1-1), pri čemu su dva put prvi prošli kroz cilj te tako zadržali prvu poziciju u ukupnom poretku, na koju su zasjeli prvoga dana.

Jučer se u Austriji nije jedrilo zbog nedostatka vjetra, ali su Šime i Mihovil i nakon pauze nastavili s odličnim jedrenjem. Tako sada imaju tri boda prednosti pred drugoplasiranim Nizozemcima Lambriexom i van Vugtom, odnosno pet bodova više od Talijana Crivellija i Viscontija.

– Imali smo zaista odličan dan, dobro smo startali, pročitali polje i rezultat nije izostao. Za sada je sve odlično. Ukupno samo prvi nakon pola regate, imamo dobre ulaze, nemamo loših rezultata i to nas veseli. Naravno, još je puno toga otvoreno, finalna jedrenja su tek pred nama i idemo punom snagom naprijed – kazao nam je Šime Fantela.

Sutra su na rasporedu posljednja tri kvalifikacijska plova, a onda kreće završna borba za medalje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.