Hrvatski radio

Radio Zadar

Braća Fantela vodeći nakon prvog dana EP-a

30.09.2020.

08:07

Autor: Željko Kapelari

Foto: Sailing Energy

Foto: Sailing Energy

Foto: - / -

Nakon prvog dana jedrenja na Europskom prvenstvu klase 49er, koje se održava na austrijskom jezeru Attersee, Šime i Mihovil Fantela nalaze se na vodećoj poziciji! Zadarski jedriličari imali su sjajan dan, a posebno su dobri bili u drugom i trećem plovu, gdje su sakupili samo jedan, odnosno tri boda.

 Tako su s ukupno 15 bodova na prvom mjestu, ispred njemačke posade Fisher/Graf (16) te nizozemske posade Lambirex/van Vut (18).

Razlike su, dakako, minimalne, a preostalog jedrenja još mnogo, no ovakav ulazak u regatu naših jedriličara svakako je nešto što veseli i ohrabruje uoči nastavka natjecanja.

– Prva tri plova su iza nas, imali smo jedanaesto, treće i prvo mjesto i zadovoljni smo kako smo danas jedrili. Trenutačno smo vodeći, što je lijepo, ali nema opuštanja. Još je pet dana jedrenja pred nama, puno je bodova u igri i idemo iz dana u dan. Dat ćemo sve od sebe da već sutra pokušamo ponoviti današnje rezultate – kazao je Mihovil Fantela.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.