Hrvatski radio

Radio Zadar

D. Čibarić: Martin Gulan može do medalje u Rusiji

17.10.2016.

12:31

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U dvorani BK Zlatna rukavica prošla dva dana održan je 6. kontrolni sparing na kojemu je nastupilo 11 hrvatskih mladih reprezentativaca. U stanje njihove forme uoči SP koje će se održati u mjesecu studenom u Rusiji mogao se uvjeriti izbornik mlađe seniorske boksačke reprezentacije, Dalibor Čibarić.

Čibarić nije skrivao zadovoljstvo viđenim iako uvijek može bolje i tome treba i težiti.

„Dva dana koliko je to trajalo dalo mi je dobar uvid u ono s čim raspolažemo. Moram ovom prilikom pohvaliti Martina Gulana 60 kg (BK Zlatna rukavica) i Igora Šegrta  69 kg(BK Gladijator). Stvarno su dečki bili dobri i pokazali su da su trenutačno dominantni u svojim kategorijama. Zahvalio bi se i Ediju Miloševiću koji nas je lijepo ugostio te bih pohvalio i publiku koja je bila nazočna. Prva boksačka atmosfera je bila i to je ono što me posebno veseli“.

Posebno nas je zanimao Martin Gulan, dečko koji je već ranije skrenuo pozornost na sebe i sada se očekuje njegova eksplozija u Rusiji.

„Martin je definitivno veliki kapacitet i potencijal. Marljiv je, odlično trenira i ja se nadam njegovom dobrom rezultatu na tom natjecanju. Istina u boksu su prognoze nezahvalne ali s obzirom na sve viđeno imamo se pravo nadati lijepim vijestima iz Rusije“.

Medalja?

„Kamo sreće, on ju je zaslužio. Bio je peti na Europskom prvenstvu ove godine, u krugu je potencijalnih kandidata za medalju i bilo bi predivno da ju i osvoji“.

Kako nam je rekao Čibarić, u Rusiji bi hrvatsku ekspediju trebala sačinjavati tri ili četiri boksača kojima će u kutu podrška biti upravo njihovi klupski treneri. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.