Hrvatski radio

Radio Zadar

D. Karlović: Vratili smo se u Superligu gdje nam je i mjesto

05.06.2020.

09:46

Autor: Željko Kapelari

D. Karlović: Vratili smo se u Superligu gdje nam je i mjesto

D. Karlović: Vratili smo se u Superligu gdje nam je i mjesto

Foto: - / -

Nakon jedne sezone izbivanja stolnotenisači Donata vratili su se u elitni rang hrvatskog stolnog tenisa Superligu.Donatovci su igrali briljantno u Prvoj ligi zapad te su bili vodeći na tablici s omjerom 14/0.

Zbog pojave pandemije koronavirusa natjecanje je prekinuto i HSTS je donio odluku:

“Sva natjecanja pod nadležnošću Saveza su definitivno prekinuta zbog pandemije Covida-19 i nemogućnošću završetka natjecanja u regularnim uvjetima, a prvaci su Starr i dr. Časl. Što se tiče sezone 2020./21. i u muškoj i ženskoj ligi će nastupati 12 klubova, što znači da niti jedan klub neće ispasti iz lige. U sljedećoj sezoni novi superligaši su Cibalia (1. HL istok) i Donat (1. HL zapad)”.

Stolnotenisači Donata tako su u samo četiri sezone dvaput prošli put od ispadanja do povratka u Super ligu. Ono čime se svakako mogu podičiti je što su se oba puta u elitni rang vratili bez ijedne izgubljene utakmice. Rezultat je to koji sam za sebe dovoljno govori kako je ovom sportskom kolektivu, s dugom tradicijom, mjesto među najboljim hrvatskim ekipama.

„Još boli ono ispadanje iz Super lige prošle sezone. Bili smo svjedoci jednoj velikoj nepravdi i nepravednim rezultatima. Ali nije nas ništa pokolebalo. Rekli smo sami sebi tada da se moramo ekspresno vratiti i to smo i učinili. Prvenstveno zato što imamo odličnu ekipu o čemu govori skor od 14 pobjeda bez poraza u prvenstvu. Naš prvi pratitelj zaostao je za nama četiri pobjede tako da smo mi već tada i teoretski izborili ulazak u Super ligu i Savez je samo potvrdio ono što je morao potvrditi“, kaže trener Donata Davor Karlović.

Uz njega, najzaslužniji za povratak u Super ligu su, naravno, igrači. Tomislav Zubčić, Ivan Zeljko i Antonio Goja na svojim su leđima iznijeli cijeli teret protekle sezone. Karlović kaže kako će upravo oni biti okosnica i u narednoj sezoni.

„Njih trojica su sve dvoboje uvjerljivo dobili, uključujući i one protiv direktnih konkurenata. U cijeloj sezoni su izgubili samo četiri meča. Tomislav Zubčić je u svojih 16 dvoboja ostvario isto toliko pobjeda, Ivan Zeljko imao je omjer 15:1, a Antonio Goja 13:1. Mislim da to dovoljno govori o našoj kvaliteti i da nam je mjesto u Super ligi, a ne u Prvoj ligi u koju su nas izbacili. Ovom prilikom najavljujem da ćemo mi i u Super ligi ostati u ovom sastavu. To se natjecanje igra drukčijim sistemom, odnosno nema igre parova što nama odgovara. Mi imamo tri jednaka igrača i ne bojimo se nikoga. Osim protiv prve tri ekipe lige sa svima drugima možemo igrati ravnopravno.“

Ono što Karlovića posebno veseli jesu odlične igre u posljednje vrijeme mladog Goje. Kaže kako su one produkt jakih treninga i njegove predanosti stolnom tenisu kroz cijelu sezonu.

„Ja prema njemu gajim jednu posebnu simpatiju. Ipak je on tu otpočetka, od svoje sedme godine. Ovo je bila sezona u kojoj je pokazao koliko ustvari zna. To je jedan sjajan dečko. Za naglasiti je kako je on naš nominirano najslabiji igrač kojeg onda u pravilu zapadne igrati protiv protivničkog najboljeg čime njegove pobjede dobivaju na još većoj važnosti“, zaključio je Karlović.

I dok stvari polako sjedaju na mjesto što se tiče natjecanja u Super ligi iduće sezone, u Stolnoteniskom klubu Donat pripremaju se i za novo, 16. izdanje tradicionalnog Memorijalnog turnira „Barba Tomo Amižić“ koji se igra u spomen na oca zadarskog stolnog tenisa. Ukoliko dobra slika vezana uz koronavirus u Hrvatskoj potraje, turnir će se igrati prvog vikenda u rujnu.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.