Hrvatski radio

Radio Zadar

D. Krpina: Čast i obveza nam je što jedini branimo boje Zadra i Hrvatske

02.08.2015.

22:15

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Boje Zadra ali i Hrvatske jedini će na Svjetskom veteranskom prvenstvu u vodenim sportovima koje se održava u ruskom Kazanu braniti predstavnici Kluba daljinskog plivanja Donat.

U Rusiju ekspedicija od 11 Zadrana, kreće 3. kolovoza,  devet će ih nastupiti dok su dvojica u stručnom vodstvu. Kako prednost imaju dame, počet će od jedinog ženskog člana. To je Silva Masnov, uz nju plivat će još i mušketiri, Alen Fain, Hrvoje Bailo, Dražen Adžić, Neven Pedišić, Zvonimir Rogić, Emilijo Krstić, Siniša Pezelj i Slavko Kulaš. Dvojac zadužen za savjete i pomoć je u sastavu Domagoj Krpina i Teo Fain.

O tome kakva su očekivanja na ovoj velikoj smotri pitali smo Domagoja Krpinu.

„Sama činjenica da ćemo nastupiti na Svjetskom prvenstvu je ogroman uspjeh. Jedini smo iz Hrvatske, nadamo se dobrim rezultatima a sada za koji će plasman to biti dovoljno, vidjet ćemo. Puno toga ovisit će i o konkurenciji, sigurno je da će ona na jednom ovako jakom natjecanju biti vrhunska“.

Plivat će se u disciplini 3000 metara, natjecanje će se održati 7. i 8. kolovoza. Pripreme, kako ste ih odradili.

„Sezona je sada u punom zamahu, naši plivači redovno nastupaju na raznim maratonima. Tu je i natjecanje u Cro cupu, tako da, spremni smo, vjerujem da ćemo biti pravi.“

Nekako je u prvom planu Dražen Adžić, može li on i do medalje.

„Istina je da je Dražen naša prva violina, sada može li do medalje teško je za reći. Daj Bože da otpliva vrhunski kako zna, onda niti medalja možda ne bi bila nemoguća misija. Odličan je ove sezone i Neven Pedišić koji je nastupio na svim Cro cup natjecanjima i trenutačno je četvrti u apsolutnoj konkurenciji a Dražen je peti. Vjerujte, ja znam da će svi naši plivači dati sve od sebe i težit će što boljem ostvarenju. Čast je što imamo priliku predstavljati svoj grad i državu i pokušat ćemo odlazak u Rusiju opravdati na najbolji mogući način“.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.