Hrvatski radio

Radio Zadar

D. Subašić: Navijači su nam itekako potrebni

14.10.2015.

13:01

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatska nogometna reprezentacija u susretu je posljednjeg, 10. kola skupine H kvalifikacija za odlazak na EURO u gostima svladala Maltu 1:0 i tako osigurala izravni plasman na prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Francuskoj. Strijelac jedinog pogotka bio je Ivan Perišić u 25. minuti.

Hrvatska na EURO ide kao kao druga u skupini jer je u Rimu Italija svladala Norvešku 2:1 te osvojila prvo mjesto u skupini H.

Veliku ulogu u plasmanu nogometne reprezentacije Hrvatske na Euro 2016 imala su i trojica Zadrana, Luka Modrić, Šime Vrsaljko i vratar Danijel Subašić. Na povratku iz Malte na putu smo uhvatili Danijela Subašića koji se osvrnuo na jučerašnji sraz ali i cijele kvalifikacije.

"Nije bilo lako, nismo niti jučer bili na pravom nivou. Najvažnije je da smo pobijedili i da su nam i Talijani još pomogli. Presertni smo jer smo uspjeli izboriti još jedno veliko natjecanje. Što se tiče kvalifikacija mislim da je sve bilo u redu izuzev onih utakmica s Azerbajdžanom i Norveške. Bio je to početak sezone, hvatali smo formu i sami smo sebi zakomplicirali stvari. Međutim, izvukli smo se i nabitnije je da smo se plasirali u Francusku“.

Veliku ulogu u plasmanu nogometne reprezentacije Hrvatske na Euro 2016 imala su i trojica Zadrana, Luka Modrić, Šime Vrsaljko i vratar Danijel Subašić.

„Upravo smo zajedno ja i Šime, vraćamo se u svoje klubove. Drago nam je da je tako. Zadar je uvijek bio rasadnik talenata i vjerujem da će se ta tradicija nastaviti i dalje i će nas u reprezentaciji uvijek biti zavidan broj“.

Izbornik Ante Čačić debitirao je s dvije pobjede.

„Posložio nas je malo, donio je dobru atmosferu dok velike zasluge idu i Niki Kovaču koji je sve to započeo“.

Jaz između vodstva HNS-a i navijača, bilo bi lijepo da se završi, prava podrška s tribina u Francuskoj itekako će biti potrebna.

„Nama navijači trebaju, potrebni su nam i ja se nadam da će se ova sitaucija srediti i da će biti uz nas na Euru“.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.