Hrvatski radio

Radio Zadar

Danas od 17 sati prijave u Uskoku

19.10.2018.

08:45

Autor: tp

Danas od 17 sati  prijave u Uskoku

Danas od 17 sati prijave u Uskoku

Foto: - / -

Danas počinju prijave za Zadarsku Koku. Ova jedriličarska regata tradicionalno se održava predzadnji vikend u listopadu i traje već 14. godina. Ovim druženjem pod jedrima, navode organizatori, odajemo počast našoj pomorskoj tradiciji i svim zadarskim jedriličarskim uspjesima.

 Prijave za Zadarsku Koku su od 17 sati u jedriličarskom klubu Uskok, start regate je sutra, u subotu 20. u 11 sati s gata gradske rive, a navečer u 18.00 sati u Uskoku je proglašenje pobjednika

 

Zadarska Koka, nazvana po srednjovjekovnom trgovačkom brodu, namijenjena je svima koji vole jedriti, bez obzira imali ozbiljne ili manje ozbiljne natjecateljske ambicije, kao i onima koji su samo zaljubljenici u more i naš grad. Rekord regate postavljen je 2010. godine, kada je nastupilo 96 ekipa. Bio je to zaista nezaboravan prizor kad je 96 jedrilica razvilo jedra ispred gradske rive. Može li Zadar srušiti taj rekord? Apsolutno može! Pozivamo sve koji posjeduju jedrilice da nam se pridruže na moru, neka isplove i budu dio velike fešte pod jedrima. Imamo riješenja i za sve one koji nemaju jedrilicu, i ne poznaju nikog tko ima, samo trebaju ostaviti poruku na Facebook stranici Zadarske koke i pokušat ćemo naći mjesto na nekoj od jedrilica naših članova.

 

Da ponovimo gradivo: ruta regate je zamišljena tako da su brodovi stalno vidljivi s gradske rive. Start je na gatu Obale Kralja Petra Krešimira Četvrtog. Oznake koje se obilaze su također smještene nadomak popularnih šetališa – svijetionika na Puntamici i Punte Bajlo. Jedre se dva kruga, a pri svakom jedrilice moraju obvezno proći svega kojih desetak metara od gradske rive, tako da se cijela regata može pratiti s kopna. Navečer velika fešta na Vitrenjaku! Ove godine za delicije je zadužen chef Stipe Šimunov, a dobra zabava zajamčena je uz band Ljetno kino, saksofonistu Jakšu Jordesa i DJ Domagoja.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.