Hrvatski radio

Radio Zadar

Danijel Jusup: "Bilo je ovo čudesno putovanje"

05.06.2023.

10:46

Autor: HRT RADIO ZADAR

Danijel Jusup

Danijel Jusup

Foto: Zvonko Kucelin / KK Zadar

Nakon što je sa Zadrom u karijeri osvojio tri Kupa Krešimira Ćosića te regionalnu ligu legendarne 2003., Danijel Jusup prvi je put odveo svoj klub i do naslova prvaka Hrvatske.

- Bilo je ovo čudesno putovanje. Krenuli smo skromno 1.8., donio sam neka iskustva iz ABA 2 lige jer sam trenirao Široki, vidio interesantne igrače i s obzirom na budžet procijenio da bi oni mogli doći na višu razinu. Očito je procjena bila dobra, pripreme su pokazale da pobjeđujemo ozbiljne momčadi i da se možemo nadati nečemu. Imali smo sjajnih utakmica u ABA ligi, igrali smo brzo i koštalo nas je par bizarnih poraza. Ali ne možeš i jare i pare. Pokazali smo svima da se može s domaćim igračima. Imamo Slovenca, Makedonca, Srbina, Bosance, naše, regija je bogomdana za taj talent, gro ekipe je iz regije uz Davisa. Ovo je skupina dobrih ljudi i igrača, uz zahtjevno vođenje kroz treninge prof. Kotlara, medicinske službe, pomoćnika, kad se to poklopi najčešće rezultira i ovakvim ishodom - rekao je Jusup pa dodao.


- Mislim da smo zasluženo prvaci i da smo pokazali da smo najbolja momčad. Bili smo uvjerljivi i ovom uvjerljivom utakmicom zapečatili sezonu. Puno mi znači jer je meni ovo prvi naslov prvaka, mislim da sam jedini hrvatski trener koji je osvojio ABA ligu, prvenstvo i kup - zaključio je Jupe, čije je ime, odnosno nadimak, skandiralo gotovo preko devet tisuća Zadrana u dvorani.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.