Hrvatski radio

Radio Zadar

Direktor NK Zadar igračima rekao da ne može osigurati plaće, ostavke nema!

06.02.2020.

22:40

Autor: Željko Kapelari

Direktor NK Zadar igračima rekao da ne može osigurati plaće, ostavke nema!

Direktor NK Zadar igračima rekao da ne može osigurati plaće, ostavke nema!

Foto: - / -

Nakon što je jučer u javnost isplivala informacija kako su čelni ljudi NK Zadra s.d.d. paralelno u studenom prošle godine osnovali još jedan klub – HNK Zadar, kojemu je također na čelu Damir Knežević, postalo je sasvim izvjesno da bi u skoroj budućnosti NK Zadar s.d.d. mogao dočekati – stečaj.

Stoga su igrači zatražili hitan sastanak s direktorom Kneževićem, koji im se obratio jutros u svlačionici Stanova. Između ostaloga, igračima je rečeno da im se neće moći osigurati plaće te su proslijeđeni da se obrate gradonačelniku Branku Dukiću.

Kontaktirali smo i kapetana sastava sa Stanova Juru Jerbića koji kaže.

 “Istina je da smo imali sastanak s direktorom kluba jer želimo znati na čemu smo i koji je plan za dalje. Direktor Knežević je rekao da je račun kluba u blokadi i da je financijsko stanje jako teško i da su zbog toga upitne naše plaće. Rekao je i da treba sačekati skupštinu dioničara sredinom trećeg mjeseca ali to nema smisla. To je predugo razdoblje, mi u roku nekoliko dana moramo znati kakva je naša sudbina. Sljedeći tjedan idemo na razgovor s gradonačelnikom Dukićem pa ćemo vidjeti što i kako dalje jer od Kneževića nismo dobili nikakav odgovor”.

Upitan za svoju odgovornost te mogući odlazak iz kluba s obzirom da igračima ne može osigurati plaću, Knežević je kako smo saznali rekao da se ne smatra odgovornim te da ne namjerava odstupiti s mjesta direktora.

Možda bi stoga ta pitanja trebalo uputiti na adresu Josipa Miočića, aktualnog predsjednika Nadzornog odbora, kojemu su slične situacije dobro poznate iz vremena još kada je i sam bio djelatnik kluba

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.