Hrvatski radio

Radio Zadar

Događaj u mom gradu mi je emotivniji nego ono što će biti u Marseilleu

01.04.2016.

07:37

Autor: Grad Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uoči proglašenja francuskim "Vitezom nacionalnog reda za zasluge", proslavljenom zadarskom nogometašu, Josipu Skoblaru Grad Zadar i Narodni muzej Zadar organizirali su izložbu fotografija o „zlatnoj kopački". Proglašenje Skoblara vitezom bit će u petak, 8. travnja u Marseilleu.

Hrvatska legenda i uskoro francuski vitez Josip Skoblar, uvijek je govorio "samo talent ubija dosadu u nogometu", a s njim je bilo sve samo ne dosadno.

U Gradskoj loži na Narodnom trgu otvorena je izložba fotografija posvećena zadarskom nogometašu i europskoj "zlatnoj kopački" 70-tih godina prošlog stoljeća, Josipu Skoblaru. Na izložbi su se okupili brojni njegovi prijatelji i suigrači te obitelj, a izložba je upiličena povodom skorašnjeg uručivanja visokog priznanja francuskoga predsjednika Fancoisa Hollanda, koji je Skoblara proglasio "Vitezom nacionalnog reda za zasluge". Stoga je Michele Boccoz , veleposlanica Francuske u Republici Hrvatskoj preko svojeg izaslanika, Gerarda Denegrija, uputila čestitke te istaknula kako je upravo Skoblar utjelovljenje veze između Marseillea i Zadra. U konačnici je poželjela zajednički trenutak slavlja Francuza i Hrvata na Europskom prvenstvu ovoga ljeta kojem je domaćin Francuska.

Josip Skoblar bio je dirnut izložbom i zahvalio je Gradu Zadru i Narodnom muzeju na organizaciji. Prisjetio se svojih početaka na zadarskoj Kalelargi i puta do nogometnog uspjeha.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta te istaknuo kako su hrvatski sportaši naši najvrijedniji i najuspješniji ambasadori. - Beskrajno smo ponosni što pored tvog imena i tvog djela stoji i ime našeg Zadra! Hvala ti na ljubavi prema Zadru, hvala ti na iznimnim sportskim ostvarenjima i promicanju najvećih sportskih vrijednosti. Zadar se iskreno ponosi tobom, naglasio je gradonačelnik.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.