Hrvatski radio

Radio Zadar

Dukić najavio nova ulaganja u ŠC Višnjik

19.05.2020.

14:13

Autor: Filip Matijević

Radio Zadar

Radio Zadar

Foto: - / -

Kada se u djelo provede ova najava gradonačelnika Dukića, rasteretit će se sigurno i pomoćno igralište na Stanovima na kojem se trenutačno postavlja nova umjetna trava u suradnji s HNS-om. Novu travnatu podlogu na Višnjiku koristit će više od 900 djece.

Hrvatske teniske reprezentativce, koji u zadarskom nacionalnom teniskom centru borave na dvotjednim pripremama, posjetio je gradonačelnik Branko Dukić. Nakon druženja s Bornom Ćorićem i ostalim tenisačima, gradonačelnik je najavio nova ulaganja u Športski centar Višnjik.

Dok na terenima ŠC Višnjik trenira hrvatska teniska elita, gradski čelnici se trude sam Višnjik učiniti elitnim sportskim kompleksom:

Napravili smo ovaj teniski kompleks koji služi djeci i razvoju mladih igrača. Ali cijeli ovaj kompleks, radili smo na tome da ovo bude lijep sportski sadržaj, a Zadar i Zadrani primjerom i posjećenošću pokazuju da smo ispravno postupili. A Grad će, zajedno sa ŠC Višnjik, promijeniti umjetnu travu ovdje na Višnjiku.

Kada se u djelo provede ova najava gradonačelnika Dukića, rasteretit će se sigurno i pomoćno igralište na Stanovima na kojem se trenutačno postavlja nova umjetna trava u suradnji s HNS-om. Novu travnatu podlogu na Višnjiku koristit će više od 900 djece, a povećat će sigurno i trenutačna brojka rekreativaca koja premašuje tri tisuće. Najnoviji teniski tereni, pak, privući će i nove generacije tenisača, nadaju se Dukić i direktor Višnjika Denis Karlović:

Izuzetno mi je drago što smo dobili ovakav teniski centar na kojem će trenirati najbolji svjetski igrači. Zahvaljujem Gradu Zadru i gradonačelniku na velikoj potpori u organizaciji Davis cupa i izgradnji ovog centra. Zahvaljujem HTS-u i Središnjem uredu za sport. Prezadovoljan sam, a slika ove djece koja su tu govori sama za sebe.

A možda se baš među tom djecom, koja su danas na djelu gledala Ćorića, krije i poneki budući teniski reprezentativac.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.