Hrvatski radio

Radio Zadar

Dukić: Rubeša je sklopio štetan i protuzakonit ugovor s direktorom KK Zadra

04.08.2022.

14:03

Autor: tp

Branko Dukić

Branko Dukić

Foto: Dnevnik / HTV

Čini se da su mnogi za poštivanje zakona, pravila i odluka samo dok se ne tiču njih osobno, navodi u svom priopćenju gradonačelnik Zadra Branko Dukić uz osvrt o ugovoru koji je sklopljen s direktorom košarkaškog kluba Zadar. 


Ugovor o radu za direktora kluba Gunjevića, koji je objavio predsjednik Nadzornog odbora Ante Rubeša nije u skladu s Odlukom o najvišoj mjesečnoj bruto plaći direktorima trgovačkih društava u Gradu Zadru.


Naglašavam nemam ništa protiv rada novog direktora gospodina Gunjevića, niti je moja poruka bila usmjerena protiv njega, već protiv odgovorne osobe, predsjednika Nadzornog odbora Ante Rubeše, koji je morao znati da sklapa štetni ugovor za klub, koji nije usklađen s Odlukama vlasnika Grada Zadra.


U plaće ostalih zaposlenika KK Zadar, neću ulaziti istić Dukić.  Nije isto plaćanje struke poput sportskog direktora, trenera,.. i uprave kluba, odnosno direktora kluba, čija visina plaće mora biti usklađena s plaćama direktora ostalih gradskih tvrtki.


Povodom brojnih reakcija u medijima i javnosti na temu objavljenih ugovora o radu za direktora Košarkaškog kluba Zadar, želim pojasniti jednu stvar.

Čini mi se kako su mnogi za poštivanje zakona, pravila i odluka samo dok se ne tiču njih osobno. Ja, kao gradonačelnik Grada Zadra, moram voditi računa o pozitivnim propisima i odlukama koji su na snazi, jer sam odgovorna osoba u ime Grada Zadra. Zbog toga sam reagirao na ugovor o radu za direktora kluba gospodina Gunjevića, koji je objavio predsjednik NO kluba, gospodin Rubeša. Taj ugovor nije u skladu s Odlukom o utvrđivanju najviše mjesečne bruto plaće direktorima trgovačkih društava.

Naglašavam kako nemam ništa protiv rada novog direktora gospodina Gunjevića, niti je moja poruka bila usmjerena protiv njega, već protiv odgovorne osobe, predsjednika Nadzornog odbora Ante Rubeše, koji je morao znati da sklapa štetni ugovor za klub, koji nije usklađen sa Odlukama vlasnika kluba Grada Zadra.

Ne ulazim u raspravu oko visine plaća ostalih zaposlenika Košarkaškog kluba Zadar, to nisam radio ni ranije, te neću raditi ni sada. Nije isto plaćanje struke poput sportskog direktora, trenera,.. i uprave kluba, odnosno direktora kluba, čija visina plaće mora biti usklađena s plaćama direktora ostalih gradskih tvrtki.

Zato ponovo ističem: zbog dobrobiti kluba i zbog pridržavanja pravila, potrebno je napraviti korekciju plaće i prava direktora Košarkaškog kluba sukladno Odluci o utvrđivanju najviše mjesečne bruto plaće direktorima trgovačkih društava, s obzirom na to da se ta odluka odnosi i na direktora Košarkaškog kluba Zadar.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.